Omar Souleyman spelade på förra årets Gather.

Gather arrangerar gratis musikfestival

10:46 12 Apr 2018

Gather Music Festival vill öppna upp Stockholms kulturliv med en ny gratisfestival som arrangeras den 13-16 september.

Gather Music Festival är Gathers musiksatsning som i år dyker upp i ett nytt format. Som ett initiativ kring medskapande, samarbete och mångfald sprids Gather ut över Stockholm på mindre barer, större klubbar, gallerier och populära spelställen.

Förra året arrangerades Gathers musikfestival under tre dagar på Nobelberget, men nu flyttar den alltså ut över hela staden. Någonting som också är nytt för i år är att Gathes musiksatsning är helt gratis.
– Tillsammans med Stockholm Stad vill vi ge stadens nattliv en energiinjektion när säsongen går från sommar till höst. Vi är övertygade om att Stockholm är fullt av talang, initiativkraft och vilja. Vi är också givetvis stolta att kunna erbjuda ett kvalitativt kulturutbud tillsammans med våra partners som inte stänger ute människor med höga biljettpriser, säger Gathers initiativtagare Jakob Grandin.
 

"Vi vill ge artister, arrangörer, nätverk och kollektiv möjligheten att göra det som de är bäst på"


Programmet är delvis beroende av hur många som faktiskt svarar på Gathers call to action, men arrangörerna har hittills varit positiva. Gather Music Festivals kurator Johanna Beckman förklarar greppet såhär.
– Tanken är inte att vi sitter på en position och väljer ut specifika artister eller konstnärer, utan vi vill istället ge artister, arrangörer, nätverk och kollektiv möjligheten att göra det som de är bäst på. Det kommer givetvis att krävas att det finns ett intresse att delta, men vi har redan ett antal stora intressenter som är redo att gå in med innehåll och vi hoppas att mer kommer följa nu när initiativet blir offentligt.

Den som vill arrangera en konsert, konstutställning eller ett något annat arrangemang under Gather Music Festival kan anmäla sitt intresse till info@gatherfestival.com.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!