Garba flyttar in på Tyge & Sessil

15:38 15 May 2019

Nu ska två bli tre. Kockarna Marion Ringbom och Linn Söderström bakom restaurangprojektet Garba tar under sommaren över middagsserveringen på Tyge & Sessil, och utökar samtidigt sitt team med en tredje person.

Marion Ringborgs och Linn Söderströms ambition med Garba har varit att hålla det rakt och simpelt. Sedan de träffades för några år sedan har de jobbat tillsammans med att skapa ett restaurangkoncept med fokus på tillgängliga råvaror och naturvin.

– Vår ambition har alltid varit att jobba för och med varandra, helt enkelt att göra mat på vårt sätt, säger Linn Söderström.


Under vintern och våren har de gästspelat med lunchservering på Gamla Riksarkivet och till sommaren expanderar de och intar dessutom lokalerna på Niklas Ekstedts vincafé Tyge & Sessil. Där blir det middagsservering.

– Det här är startskottet på vår expansion, ett steg närmare till att vi blir större. Det blir lunch här på Riksarkivet på förmiddagarna och sen på eftermiddagarna blir det middag på Tyge & Sessil, berättar Linn.

Ett fullspäckat schema för ett tvåmannateam. Därför eftersöker de just nu en tredje kock till teamet som ska hjälpa dem att kunna växa ännu mer.
– Vi vill ha en till person, en tredje person till vårt team.

Sedan starten 2017 har restaurangverksamheten funnits på flera ställen, bland annat ute hos företag, på hemma hos-middagar och på andra krogar i form av ”Garba on tour” och pop ups. De började på Minority Gallery på Sköldungagatan och efter det har de hållit till på Gamla Riksarkivet. Nu till sommaren är det alltså dags för ännu en ny plats – Tyge & Sessil på Brahegatan 4.

Men planen är att någon gång i framtiden kunna finnas på ett helt eget ställe.


– Det vore ju till exempel roligt att få ha ett eget kylskåp och slippa ”låna in oss” bland andras grejer, säger Marion Ringbom.

Från och med fredag den 17 maj finns Garba på Tyge & Sessil på Brahegatan 4.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!