Garba får en fast hemvist

15:07 9 Dec 2019

Kockarna Linn Söderström och Marion Ringborg har sedan 2017 lagat mat på allsköns platser med sin ambulerande krog Garba. Nu har de fått en fast hemvist i samma hus som Nosh & Chow. 

Marion Ringborg och Linn Söderström träffades när de båda jobbade på Nya Carnegiebryggeriet i  Hammarby Sjöstad. De har sedan dess hängt ihop och de senaste tre åren har de tillsammans drivit popup-krogen Garba, som både gästspelat på diverse namnkunniga krogar men också gjort avstickare till festivaler som Way Out West och Lollapalooza. Nu får de för första gången sin egen hemvist, ett par våningar upp från krogen Nosh & Chow. Vi frågade Marion hur det kommer sig att Garba tar det här steget nu. 

– Målet var från första början att öppna en restaurang, så nu följer vi bara drömmen. Fördelen med att ha ett fast ställe är att långsiktigt kunna laga mat, och inte bara för stunden. Nu kan vi fermentera, göra inläggningar och beställa mer långsiktigt. Det blir mer hållbart också.

Ni har båda jobbat på Carnegiebryggeriet tidigare, där ni lagade mat som passade till bärs. Nu senast tog ni över köket på vinbaren Tyge & Sessil under en längre period. Vilken typ av dryck är i fokus på er egen krog?
– Det blir vin, framför allt naturviner. Där samarbetar vi med underbara importörer som Vin & Natur, Pompette, Dryckesbutiken och Fruktstereo. Vi kommer även att ha öl också, kanske inget jättestort utbud men noga utvalt.

Garba kommer att ha en vardagsrumskänsla med totalt 36 sittplatser, varav en tredjedel av dessa är obokningsbara och placerade kring ett community table. Det finns även två chef’s tables placerade vid serviceköket.

Berätta mer om menyn?
– Den kommer att bestå av en fyrarättersmeny som serveras till alla vid bordet. I den kommer även två instickare mellan rätterna, och du kommer även att kunna beställa extrarätter till hela bordet. Menyn består generellt av först en krispig sallad, sen pasta följt av varmrätt och slutligen dessert. Vi flörtar med det klassiskt italienska upplägget men inspireras av allt möjligt.

Ni har båda deltagit i Kockarnas Kamp på senare tid. Båda med väldigt goda resultat dessutom. Hur mycket påverkar en sådan sak möjligheterna att etablera sitt eget ställe?
– Jag tror absolut att uppmärksamheten är positiv, det är jättemånga som har hört av sig och frågat när vi öppnar restaurangen. 

Vad är det som gör dig och Linn till en så vinnande duo?
– Det är nog att vi är så otroligt olika, men av någon anledning klickar vi. Linn håller koll på fortet och är väldigt organiserad, man kan säga att hon är den vuxna. Jag är mer ett kaosigt yrväder och fokuserar mer på det kreativa. Det är något som har varit viktigt för mig sen jag var barn. 

Även om ni har varit ambulerande det senaste året, har många av nedslagen ägt rum på Stureplansgruppens ställen. Hur ser samarbetet med dem ut? 
– Det började egentligen av en ren slump med att vi gjorde ett gästspel på Tyge & Sessil som var väldigt lyckat. Vi är ju vildar i restaurangbranschen, vilket gör att det är väldigt skönt att samarbete med någon så etablerad som dessutom sitter på massa roliga lokaler. De lägger sig heller inte i det kreativa, utan vi har helt fria tyglar.

Garba öppnar den 8 januari och håller öppet tisdag till lördag från 17.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!