Gamlestaden Jazzfestival är tillbaka 2015

11:40 10 Mar 2015


Foto: Marko Vesterinen.

2014 fick Göteborg tillskott till festivalsäsongen i form av Gamlestaden Jazzfestival, och i år är de tillbaka. Det som var en helg är nu en hel vecka, och först ut bland bokningarna är bland annat ett gäng amerikanska Grammyvinnare.

Drömmen om att dra jazzälskare till Kviberg lever i allra högsta grad, men i år ska besökarna inte bara resa österut. Spelningarna sprids ut över stan och genomförs i samarbete med en rad andra aktörer, som Brötz, Kulturföreningen Bunkern och Nefertiti.

Precis som förra året vänder sig arrangörerna inte bara till redan frälsta rävar, utan vill bredda bilden av genren. På lineupen kommer du hitta modern jazz och snarare den typ av akter som kommer bli stora imorgon, än de som var det igår. Bland de första släppen står Snarky Puppy ut, ett New York-baserat jätteband som tog hem en Grammy för bästa r'n'b-performance förra året. De spelar på festivalens stora avslutning på Kvibergs Kaserner.

Gamlestaden Jazzfestival äger rum den 25 april till den 2 maj. Vill du skaffa allmän festivalkoll är Nöjesguidens Festivalblogg stället för dig.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!