Foto: Martin Henningsson.

Fröken Vandal vill bli ditt nya vardagsrum

Ellinor Åkesson 19:35 9 Oct 2018

I helgen öppnade Fröken Vandal upp portarna på Hornsbruksgatan i Stockholm. Konceptet är framtaget av Petter och Rusiak tillsammans med vapendragarna Oskar Jakobsson och Dimitris ”Dimman” Anastasopoulos, som tidigare varit med och startat upp Petters egna hamburkerhak Käk och tidigare stammisställe Judit och Bertil.

Petter säger att idén är att "ta in riktigt bra håll-annars hämtar vi folk-käften viner’ som kommer lira med vinvänlig icke bajsnödig mat” och Rusiak beskriver stället som "ert nya vardagsrum”. Nöjesguiden tog sig ett snack med den sistnämnde inför restaurangens födelsedags- tillika invigningsfest.

När i processen kom du in i bilden, för du var inte med från början, stämmer det?
  Jag har väl varit med sedan i mars, men Dimman och Oskars tankar om en ny restaurang och hela den processen började säkert redan för ett par år sedan. Dimman berättade för mig i början på det här året, typ i februari/mars, att det var någonting på gång och att chansen till att få den här lokalen var stor och då sa jag direkt att ”jag tänker vara med på det här för det låter asfett”.

Vad är ditt specifika ansvarsområde?
  Dimman och Oskar har alltid haft väldigt stor kärlek till musik förknippat med restaurang och mat, så mitt huvudansvar kommer att ligga på musikbiten, men jag kommer även att ha delat ansvar vad gäller driften och helheten på restaurangen.

Hur är tanken att restaurangen ska sticka ut, mer än genom att ta in riktigt bra "håll-annars hämtar vi folk-käften viner” som Petter beskriver det?
  Det är väldigt svårt att vara originell. Inga koncept är nya under solen, det finns dj:s och musik, god mat och massa bärs och sprit på alla ställen, men vi har försökt att skapa det vi själva tycker är najs när vi går ut på krogen. Det som är styrkan med Dimman och Oskar är att de får alla att känna sig extremt välkomna. Ta Judit & Bertil som exempel. Även om du kom dit för första gången kändes det som att du kom hem till någon eller som om du varit där 100 gånger innan, och det är väl lite den känslan vi vill uppnå. Det är känslan som kommer att göra Fröken Vandal unikt.

Vad för typ av kväll får jag om jag går till Fröken Vandal och vad för typ av sällskap borde jag bjuda med mig?
  Framför allt ska du ta med dig någon du gillar. Vi kommer att ha en sådan otroligt skön blandning av gäster och musik och extremt bra stämning, så jag tror att du kommer att få ett nytt favoritställe oavsett vem du tar med dig.

Vilka inriktning kommer menyn att ha?
  Hemligt. Nej, jag skoja. Vi får se vad Dimman och köket hittar på. Vi andra är lite left in the dark än så länge, så det ska bli väldigt spännande. Jag är naturligtvis bombsäker på att det kommer att bli en bra matprodukt.

Och hur många kommer att kunna käka samtidigt?
  Det finns 40 sittplatser ungefär, men det är ganska generöst med yta, så vi räknar med att det kommer att kunna bli bra festhäng.

Öppettiderna då?
  Vi kommer att köra öppet från lunch, tänker vi. 11:30 till 01 på vardagar och 12 till 03 på fredagar och lördagar. Sedan får vi se om det blir 01 eller 03 på söndagar. Vi siktar på 03 åtminstone två dagar i veckan i alla fall.

Avslutningsvis: finns det någon story bakom namnet Fröken Vandal?
  Ja, det finns en koppling och en historia, men vi väljer att låta den vara osagd. Vi kan återkoppla om ett år eller så.

Fröken Vandal ligger på Hornsbruksgatan 24-26.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 10, 2018.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!