Från tryne till knorr

Johannes Kjellgren 14:24 31 May 2013


trynetillknorr.jpg
Foto: Christian Andersson

Tankarna om att öppna en egen restaurang ledde Robin Eriksson och Agnes Klintenberg från Stockholm till Malmö. Tre månader efter att de hade fått tillgång till lokalen på Västergatan hade de skapat en restaurang med samma namn som deras matfilosofi – Tryne till knorr.

Robin Eriksson, tidigare kock på Mistral i Stockholm, och Agnes Klintenberg, med ett förflutet på Drop Coffee, också i huvudstaden, hade länge haft drömmar på att starta något eget. När de såg en Blocket-annons om en lokal på Västergatan till ett billigt pris, bestämde de sig för att satsa.
– Vi hade en väldigt specifik idé om vad vi ville göra och var båda ganska less på att vara arbetstagare. Vi arbetade dygnet runt i tre veckor med att göra lokalen redo och var ganska transparenta och körde igång nästan direkt efter renoveringen, berättar Agnes Klintenberg.
När jag besöker restaurangen står Robin upptagen i köket med att göra pasta. Han har kommit över en bit tryffel och såg direkt till att anpassa dagens meny efter sitt senaste fynd.
– När man får tag i tryffel måste man göra pasta. Vi använder oss väldigt mycket av det som finns tillgängligt. Nu har tomater börjat bli bra, det finns mycket plister att plocka och sparrisen har precis kommit, säger Robin Eriksson samtidigt som han tar en kort paus från pastamaskinen.
Sedan öppningen i slutet av april har de provat sig fram för att hitta sin form. Lunchen, som de inledde med att servera är nu borttagen bortsett från fredagar, och innergården har precis öppnats upp för besökarna under dagtid. För att finansiera naturvinet som de serverar och råvarorna de behöver sålde de presentkort innan de ens hade öppnat restaurangen.
– Många visade sitt engagemang och de flesta som köpte presentkort har redan hunnit återvända för ytterligare besök. Jag tror inte att vi hade kunnat öppna med en smäll utan vi ville mer smyga oss på, säger Agnes Klintenberg.
På samma sätt som deras mat-filosofi har de även själva tagit vara på inredningen i lokalen. Kakel från Agnes föräldrahem och brokiga stolar möter en fjäderinstallation i fönstret. Enligt Robin och Agnes kan restaurangen komma att ändra form i framtiden.
– Vi har inget fast koncept, restaurangen är jag och Robin som gör det vi helst av allt vill göra, säger Agnes Klintenberg.
 

Västergatan 16, Malmö, öppet: tis–fre 13–01, lör–sön 14–01.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Mygel

Ett gammalt lokstall i ett slitet och blåsigt hamnområde är kanske inte den mest konventionella platsen att öppna en restaurang i.