Foto: Adrian Pehrsson.

Från housemusik till hälsomat på fem gröna

10:48 10 Sep 2018

Sebastian Ingrosso, Alesso och Vincent Pontare har tillsammans med barndomsvännen Serhan Stojanov och kocken Viktor Hodell öppnat grönkålsrestaurangen Kale & Crave i Treats gamla lokaler på Roslagsgatan. Vi tog en nyttig lunch med världsstjärnorna på plats.

Det står en vit Rolls Royce parkerad utanför Kale & Crave som ligger vägg i vägg med Buco Nero på Roslagsgatan. Samma lokaler som tidigare huserade ölsjappet Treat har nu målats i Stockholmsvitt och på rekordtid blivit ett inneställe för kostmedvetna musiker, bloggare och sportprofiler. Utanför krogen sitter ägaren till Rollsen, Sebastian Ingrosso, tillsammans med resten av ägarkonstellationen. 
– Det började med att vi träffade en näringsterapeut och snabb blev helt besatta av vad maten faktiskt gör med kroppen. När jag började lära mig mer blev det värsta uppvaknandet, jag pratade om det konstant under en långpromenad vi tog. Här hade jag trott att kycklingsallad på McDonald’s var nyttigt, men det här var ju värsta nyttiga grejen. 

Jag frågar Vincent Pontare, som var inkörsporten till näringsterapeuten, var intresset för hälsosam mat kommer ifrån från första början. 
– Det var faktiskt genom Agnes jag kom i kontakt med det för första gången, hon föreslog att jag skulle träffa hennes näringskille då hon trodde jag skulle gilla hans tänk. Jag har alltid varit intresserad av kroppen, hälsa och träning. 

Nu prackar du på andra samma sak. 
– Haha, det blir ju så. Lyckligtvis har man växt ifrån det där beteendet och blivit lite mer chillad, men min släkt tycker att jag är skitjobbig som alltid tjatar om ekologiskt och organiskt.

Men hur märker ni skillnad då gentemot innan ni lade om kosten?
Alesso: Vi som jobbar inom musiken märker verkligen hur maten påverkar vår förmåga och kreativitet. 

Ni låter helt nyfrälsta, hur ortodoxa är ni? 
Ingrosso: Det är det som är så häftigt, att efter att man provat alla tips man hade fått så förändrade det iallafall mitt liv totalt. Jag ser även hur mina föräldrar, som kommer från en helt annan generation, gillar det vilket är jättekul. Samtidigt så är det en balans, jag är halvitalienare och kan inte leva utan pasta, och jag dricker vin på helgerna. 
Vincent: Det viktiga är verkligen att hitta en långsiktig balans, det får inte bli en psykologiskt stress heller.
Alesso: Snarare är det väl så att när man väl unnar sig att äta något onyttigt är kroppen mer förberedd på det. 

Jag frågar gänget hur man går ifrån ett nyfunnet intresse för hälsokäk, till att öppna en krog i ett tidigare ölsjapp. 

Alesso: Vi hade själva saknat ett ställe som detta, så nu tar vi saken i egna händer.
Vincent: We practice what we preach. Det är som musik, om man gör musik som man älskar själv så är chansen att någon annan gillar den också tio gånger större.
Alesso: Jag bor också själv i området, och visste att Treats kontrakt var på väg ut. Då frågade vi de boende om vi kunde få ta över det, och det blev en omröstning mellan oss och en annan aktör. Och de tyckte att vi hade det bästa konceptet.
Ingrosso: Jag har krogar sedan tidigare och vet att krogbranschen är rätt stökig, men det här har gått helt fläckfritt faktiskt.

Tanken med Kale & Crave är att rätterna ska fungera över hela dagen. Som lunch och middagsalternativ, take away eller ätas på plats. Menyn är säsongsbaserad och uppdateras över tid. Att locka folk till restaurangen såhär strax efter öppning säger de har varit det minsta problemet. 

Ingrosso: Nej det har kommit en massa bloggare och grejer hit redan, och då kommer ju deras följare efter också. Även de boende i området kommer in och tackar för att vi har öppnat ett sånt här ställe här. Sen har vi helt sjukt mycket NHL-spelare här, jag tror fan att de har köpt klippkort.

Blir det fler ställen?
Ingrosso: Jag hoppas det, men vi kommer att fortsätta utveckla det här stället först.
Alesso: Vem vet, vi kanske ställer oss och dj:ar någon kväll. 

Sköter ni cateringen på Summerburst nästa år?
Ingrosso: Vi hade tänkt göra det redan i år faktiskt! Men vi öppnade bara två dagar innan Summerburst så Viktor tyckte att det blev för tight. 

Kale & Crave ligger på Roslagsgatan 2 och har öppet mellan 11-20 på vardagar och 12-17 på helger.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2018.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!