Fourpure Brewery till Nöjesguidens ölmässa i Göteborg

15:55 11 Feb 2019

Det Londonbaserade bryggeriet kommer till Nöjesguidens ölmässa i Göteborg 16 februari.

Fourpure Brewery grundades 2013 och har sedan dess haft en lysande karriär. De samlar inspiration över hela världen och utmanar med nya smaker. Bryggeriet som nyligen kammade hem pris på World Beer Cup kommer till Nöjesguidens ölmässa i Göteborg. Vi tog ett snack med Adrian Lugg på Fourpure Brewery.

Hur startade Fourpure Brewery?
– Grundarna av Fourpure, bröderna Dan och Tom Lowe, älskar att resa och har under sina resor hämtat inspiration världen över. Vår öl är ett resultat av denna inspiration som kommer från byggerier vi har besökt, häftiga upplevelser och unika ingredienser vi stött på.

Vilka är ni bakom bryggeriet?
– Vårt team består av människor med olika bakgrunder. I teamet har vi 13 olika länder representerade. Det passar vår äventyrsinspirerade öl eftersom vi väver in upplevelser och erfarenheter från hela världen. Vi älskar det vi gör, och vi vill att du som dricker vår öl ska känna av det.

Vad utmärker er bland andra bryggerier på marknaden?
– Förmodligen bredden i vårt sortiment. Vi har konsekvent producerat över 60 olika stilar de senaste åren. Vi försöker att inkludera alla olika öldrickare oavsett vad en gillar. Vi erbjuder allt ifrån lättdrucken öl till öl med mer smak eller någon extra touch. Vi är innovativa och experimenterar. Vi testar gränserna inom bryggning med unika stilar och ingredienser. Vi älskar en ren och krispig lager lika mycket som vi älskar en stark, mörk ale.

Ert bidrag till ölmässan är er Shapeshifter IPA. Vad kan vi förvänta oss av den?
– Vår Shapeshifter IPA är vårt svar på den perfekta West Coast IPA:n. Den är torr, fräsch och har en uttalad bitterhet. Den innehåller massor av tropisk frukt lagrad på en stark malt bas för att ge den balans. Shapeshifter är tidlös och uppskattas lika mycket av nybörjare som veteraner.

Beskriv den perfekta ölen.
– Öl ska vara en del av en större upplevelse som samlar vänner och familj. För oss är den bästa ölen den som du avnjuter tillsammans med dina favoritmänniskor medan ni skrattar och skapar nya minnen.

Här hittar du biljetter till Nöjesguidens ölmässa i Göteborg. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!