Fotografiska odlar grönsaker i källaren

14:48 19 Nov 2021

Ett avancerat odlingssystem förser restaurangen med gröna växter. 

Sedan oktober har Fotografiskas restaurang kunnat skörda dill, thaibasilika, bladväxter och örter från det hydroponiska odlingssystemet i museets källare. Den AI-styrda odlingen håller koll på växtprocessen så att grödorna får precis rätt mängd vatten, ljus och näring i ett cirkulärt system.

Att en odling är hydroponisk betyder att man istället för att odla med jord istället använder sig av vatten och näring. Det innebär i praktiken att man kan få fram en förhållandevis stor skörd på en liten yta.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!