Fotbollslandslaget lanserar egen pizza

12:06 27 May 2021

Bollen och kostcirkeln är rund. Nu har svenska fotbollslandslaget tagit fram sin egen pizza.

Om inte Marcus Bergs gudabenådade högerfot kommer att få italienarna att gråta i sommar så kommer i alla fall hans pizza lyckas med uppgiften. Svenska landslaget har nämligen tagit fram sin egen pizza inför sommarens Europamästerskap. Fotbollspizzan är ett samarbete med Coca-Cola och innehåller tomatsås, kebabkött, färska champinjoner, riven mozzarella, färska tomater, gul lök, inlagd chili eller feferoni och vitlökssås. Man skulle kunna säga att den är den kulinariska motsvarigheten till Emil Forsbergs klädstil.
– Pizza, Coca-Cola och fotboll är saker som berör och älskas av många. Att kombinera de tre och presentera den officiella Fotbollspizzan känns fantastiskt roligt och speciellt. Herrlandslaget har tillsammans röstat fram de olika ingredienserna och jag vet att det skapat livliga diskussioner. Ananas, curry, banan, sås eller inte sås? Pizzatoppings berör och alla har en åsikt. Fotbollspizzan tillsammans med en Coca-Cola är den perfekta uppladdningen när vi hejar fram herrarna i EM, säger Victoria Adolfsson, varumärkeschef på Coca-Cola i Sverige, i ett pressmeddelande.

Det finns även en vegetarisk variant, med "kebabkryddad ostronskivling" istället för, ni gissade rätt, kebab. För den som tycker att pizzan innehåller för få ingredienser meddelar Coca-Cola den "gärna toppas med lite rucola, koriander eller mynta och äts med pizzasallad". Fotbollspizzan kommer att säljas på runt 500 svenska pizzerior från och med vecka 23.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!