Folköls-aw med Farväl Majorna

14:02 13 Nov 2018

Det bjuds på göteborgsromantik när folkölsbutiken Fölk har after work.

Nu på onsdag blir det bärs och teater när folkölsbutiken Fölk har bjudit in Barlind Beer för en tap take over och John Dohlsten från den aktuella föreställningen Farväl Majorna. Barlind Beer brygger sin öl lokalt ute på Björkö i skärgården, och föreställningen Farväl Majorna spelas just nu på Stora Teatern. Butiken Fölk öppnades av Johan Lindberg tidigare i år och ser fram emot att styra upp med fest i lokalen.
– Det blir en hantverks-AW av bästa möjliga slag. Jättekul att John vill komma och promota den här omåttligt populära föreställningen hos oss. Och att vi får chans att kombinera populärkultur med folköl, säger Johan Lindberg, grundare av Fölk.

Farväl Majorna har tidigare haft tre utsålda föreställningar på Teater Aftonstjärnan och kör nu på Stora Teatern. Den är skriven och framförd av bröderna John och Victor Dohlsten och handlar om Göteborg och Majorna i slutet på 1800-talet samt beskriver stadens förändring. Under AW:n på Fölk får du en glimt av föreställningen när John framför några av de kärleksfulla historierna om krogarna, hamnen och förstadslivet. Från Barlind Beer kommer Jonas Barlind och serverar öl på fat. Eftersom att de gillar att experimentera fram nya folkisar så bör man inte bli förvånad om Jonas han har med sig nya sorter denna kväll.
– Barlind Beer är ett av våra favoritbryggerier eftersom de är skickliga på att flytta fram gränserna för vad folköl kan vara. Det lär finnas mycket gott i kranarna på denna after work, säger Johan.

AW:n äger rum 14 november, kl 16–21. Evenemanget hittar du här.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!