Fjäderholmarnas Bryggeri deltar på Nöjesguidens Ölmässa i Stockholm

11:21 19 Dec 2019
Pelle Ågren och Andreas Willman slog upp portarna till Fjäderholmarnas Bryggeri 2014, och håller som namnet antyder hus ute på Stora Fjäderholmen i Stockholms inlopp. Deras bryggeripub håller öppet från början av juni till början av september varje år och erbjuder provsmakning direkt ur tankarna. Givetvis medverkar de på Nöjesguidens Ölmässa i Stockholm.
 


Berätta hur ert bryggeri startades.
– Vi som grundade bryggeriet heter Pelle och Andreas och vi träffades när vi arbetade inom dryckesindustrin under 2011. Vi insåg ganska omgående att vi delade intresset för craft beer och bestämde oss för att ge oss på konsten att brygga öl. Fjäderholmarnas Bryggeri och Brewpub slog upp portarna 1 maj 2014 ute på Fjäderholmarna och idag, nästan 6 år senare, har vi bryggt många olika ölstilar i jakten på den perfekta balansen. Välkomna till oss om ni vill prova något lokalt, småskaligt och kvalitativt!
Hur skulle du beskriva er ölstil? 
– 
Vi drar oss oftast mot humligt, starkt och mörkt.Vad kännetecknar en bra öl?
– Det beror helt på vilken typ av öl man dricker. Personligen tycker jag att kontinuitet och balans mellan de olika ingredienserna är viktigt. Jag tycker att man ofta kan känna på ett öl om det kommer från ett bryggeri där man håller ordning och reda på grejorna.Vad tror du att det är som lockar med just hantverksbryggerier?
– Småskaligheten, att det är lokalproducerat och att produkten produceras på ett hantverksmässigt sätt.Om du inte får säga ditt eget, vilket tycker du är Sveriges bästa bryggeri just nu? 
– Nynäshamns Ångbryggeri ligger högt upp på listan.

Vilken är nästa stora öltrend?
– Man kan väl inte kalla IPA för en trend längre men jag tror att IPA kommer att fortsätta starkt under 2020. Annars märker vi att många efterfrågar lite alkoholsvagare öl ute i vår pub på Fjäderholmarna. Jag tror även att lagerölet kommer att komma starkt från hantverksbryggerierna.Vilken är din egen favoritöl just nu? 
– Svår och jobbig fråga! Det är olika beroende på tillfället får bli det tråkiga svaret. Vi drar oss oftast mot humligt, starkt och mörkt men det kan också slinka ner en ren och fräsch Pilsner-Dricka då och då.

En framtidsspaning, vad är det viktigaste som händer i den svenska ölvärlden 2020?
– Vi hoppas på gårdsförsäljning samt en justering av alkoholskatten för mindre bryggerier.
 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Påskrea på Ölmässa

Ni har väl hört talas om Nöjesguidens ölmässa? Nu har ni chansen att lägga två biljetter i påskägget, till priset av en. Till och med annandag påsk gäller kampanjen, som drar av 50% automatiskt när två biljetter ligger i varukorgen. Samma fenomen uppträder givetvis ifall ni skulle råka köpa 4 eller 6 biljetter. Trevligt!*

Köp biljetter här.