Five Guys supersatsning i Sverige

Redaktion 20:43 26 Jun 2024

Men ligger det verkligen i tiden? 

Hamburgervågen är för längesedan över, och flera av de mest hajpade kedjorna har antingen fått vika in hovarna eller skala ner. Detta hindrar inte den internationellt erkända kedjan Five Guys från att lansera en storsatsning i Norden med Sverige som fokalpunkt. 

Planerna för Five Guys skandinaviska satsning drivs av såväl en serieentreprenör som en snabbmatsveteran och just nu letar duon passande lokaler i Stockholms innerstad. Tanken är nämligen att först öppna i den svenska huvudstaden, följt av Göteborg, Malmö och Uppsala. I nästa steg är siktet inställt på Danmark och Finland. Målet är 20 restauranger i Norden inom fem år.
– Det unika med huvudprodukten, hamburgarna på Five Guys, har gjort kedjan populär inte minst i USA, där sociala medier och popkultur ökat varumärkeskännedomen även i Sverige och resten av de skandinaviska länderna. Detta ihop med den ökade efterfrågan på premiumhamburgare och hög kvalitet i ingredienserna gör att jag verkligen ser fram emot att få introducera Five Guys och dess mat till svenskarna, säger Mohammed Taoussi i en kommentar.

Det är också Taoussi som står bakom satsningen tillsammans med parhästen Noel Abdayem som bland annat ligger bakom börsnoterade The Humble Group. Five Guys grundades 1986 i USA av Jerry Murrell och hans fyra söner, vilket också är varifrån namnet kommer. Det som började som en enkel familjeverksamhet har växt till en global burgerjätte. 2003 tog familjen Murrell steget in i franchisevärlden och sedan dess har Five Guys spridit sig som en löpeld. Idag finns det cirka 1 850 restauranger världen över, och 2023 nådde omsättningen 3,3 miljarder dollar.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!