Fira Beaujolais Nouveau på Brasserie Balzac

10:14 10 Nov 2021

Sin vana trogen firar fransmännen sin Bojo den tredje torsdagen i november, och lika troget uppmärksammar Balzac detta på bästa sätt. 

Detta år infaller firandet den 18 november och det blir också första gången som Brasserie Balzac bjuder upp till fest efter att restriktionerna har släppt. Kvällen dedikerad helt åt  Beaujolais Nouveau, som är ett vin gjort på blå gamaydruvor. Det börjar säljas redan några veckor efter skörden vilket ger ett lätt och friskt vin.
– Sedan öppningen av Balzac har vi alltid uppmärksammat Beaujolaispremiären och i år är vi extra glada att få fira premiären med våra gäster efter lång tid utan firanden. Vår ambition har varit att fira detta som en återkommande högtid så i år blir det speciellt att ta tillbaks denna tradition som vi aldrig drömde om att bryta säger Bogdan Monciu på Brasserie Balzac.

Beaujolais Nouveau får inte säljas innan det bestämda datumet, vilket gör att efterfrågan på den första leveransen alltid blir stor och när det väl når butikshyllorna firas det rejält runtom i världen. 

Biljetter till firandet på Balzac köper man genom restaurangens hemsida och i biljettpriset på 395 kronor ingår förutom entré till vinfesten även en baguette och en flaska av det nyskördade vinet. Utöver detta bjuds det på ostar, ostron, kallskuret och andra franska delikatesser.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!