Filmer att se fram emot 2018

11:10 25 Jan 2018

Euphoria

Lisa Langseth var en gång i tiden den enda filmregissören som insåg vilken ofattbar begåvning Alicia Vikander är. Med Euphoria, som uppmärksammar det tabubelagda ämnet dödshjälp, gör de sin tredje film ihop, men för första gången på en internationell arena.

Visages, villages

Filmveteranen Agnès Varda har gjort filmer sedan 50-talet men det har inte vuxit mer mossa på 89-åringen än att hennes senaste film har tokhyllats över hela världen. Visages, villages är så meta att filmen handlar om att göra en film om en film.

I am not a witch

Det har regnat priser över Rungano Nyonis debutfilm. Med Dr Strangelove som referens zoomar hon med en satirisk skärpa in på häxjakt som uttryck för kvinnovåld. Filmfotot vibrerar, ämnet provocerar och skrattet fastnar i halsen.

Jeune femme

Gillade du Untouchable? Då kommer du älska den här. Léonor Serrailles dramakomedi om att vara en ung kvinna har förfört publiken var än den har haft premiär. Jeune femme är möjligen årets charmigaste film.

Hjärtat

För tre år sedan pratade Nöjesguiden med Fanni Metelius om hennes debutfilm. Nu är den här, hurra!  Eller nåja, vi får vänta till Göteborgs filmfestival. Om hjärta, maktspel och hjärtesorg, med Fanni Metelius i manus, regi och huvudroll.

 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2018.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!