Foto: Pierre Ekman

Festivalsommaren i Malmö är här

Redaktion 11:50 27 Jul 2023

Malmö är unik stad under sommarmånaderna när evenemangen avlöser varandra och vi är villiga att säga att det är få svenska städer som kan mäta sig med Malmö – vad säger du exempelvis om en gatufest, stadsfestival och några av världens största artister?

Malmö Jazz manifest
Malmö jazz manifest bjuder på två dagar fulla med fest i jazzens tecken. Målet med festivalen är att bygga upp den lokala jazzhistorien och göra musiken mer levande. Musikerna som tar plats på scen är både lokala och globala.

20-21 juli, 300-600 kr, Matverkstan Södra Bulltoftavägen 51, Malmö. https://malmojazzmanifest.com/

Malmö sommarscen
Malmö sommarscen är redan igång. Helt utan kostnad kan du ta del av scenkonst och livemusik på ett flertal olika platser i staden. Här blandas psykedelisk disco med synthbaserad neo-soul och kurdisk folk musik. Det finns helt enkelt något för alla, även om du bara vill kolla på film under bar himmel. 
Till och med 30 juli, Fri entré, Malmö. https://malmo.se/Malmo-Sommarscen.html

Aggregat Depot
Så var det dags för den elektroniska musiken att få ta plats i Lokstallarna. Aggregat bjuder in till de gamla järnvägsverkstäderna och låter house, techno och andra toner få basuneras ut under tolv timmar. Bland andra Per Hammar, Dj Seduce och nederländska Den Haas spelar.

28 juli, 300 kr, Matverkstan Södra Bulltoftavägen 51, Malmö.
https://www.facebook.com/events/781155640179072/

Big Slap
Jaha, hur ska man egentligen förklara Big Slap förutom att årets line up är en riktig käftsmäll? Efter att ha klätt in så väl Di blåe som hela Södra Förstadsgatan blev det offentligt att Swedish House Maffia spelar. Det är dock inte nog, de har även bokat Burna boy, Salvatore Ganacci och Hardwell.

4-5 augusti, 1295-1995 kr, Nyhamnen, Malmö. 
https://bigslap.se/

The Hives, Mando Diao & The Sounds
Denna kväll bestående av tre konserter signerade Sveriges främsta och mest inflytelserika rockband kanske inte benämns som en festival men vi är villiga att kalla kvällen just det. Under denna augustiafton spelar The Hives, Mando Diao och The Sounds. Det kan med andra ord bli rätt brötigt men otroligt bra.

5 augusti, 695 kr, Mölleplatsen, Malmö.
https://kulturbolaget.se/konserter/2022/the-hives-mando-diao-the-sounds-...

Sounds of Amafi
Sommarens konserter i Pildammsparkens amfiteater avslutas med buller och bång. Under fyra dagar kan du lyssna till Hannes ljuva stämma, Hässleholms stolthet Familjen, kollektivet Blacknuss och Malmösonen ADL samt Daniela Rathanas Farstaglitter.

24 – 27 augusti, 380 kr per kväll, Amfiteatern Pildammsparken, Malmö. https://www.nextevents.se/soa

NGBG Gatufest
Under en heldag stängs gatan av, biltvättar blir provisoriska dansgolv och du kan vandra mellan dub och hårdrock till att helt plötsligt se en av dina favorit-dj:s i ett litet tält. Om sommaren ska avlutas på något sätt så är det på Norra Grängesbergsgatan.

2 september, fri entré, Norra Grängesbergsgatan, Malmö.
https://www.ngbg.se/

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2023.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!