Fem saker du inte får missa under Kulturnatten

Stina Vickhoff 11:40 6 Apr 2016

Vill du ha ett vårtecken? Här har du ett: Stockholms årliga kulturnatt äger snart rum. Den 23 april är det dags, och i år är temat franskt.

För noll kronor kan du besöka runt 400 evenemang i staden och ta del av kulturella evenemang på ett hundratal olika platser. Vi ger tips på fem evenemang du inte bör missa om du vill kategorisera dig som kulturellt medveten.

TOPP FEM PÅ KULTURNATT STOCKHOLM 2016

1. Skräck på Polismuseet
Måhända har vi kollat för mycket på Veckans brott och true crime-serier, men det kan inte hjälpas. Under kulturnatten förvandlas Polismuseet på Östermalm till ett skräckmuseum där besökarna får inblick i bland de mest skräckinjagande mordfallen i svensk historia. Åldersgränsen är 15 år, vilket förstärker vår entusiasm ännu mer – det här kommer alltså vara obehagligt på riktigt?

 2. Buddhist, javisst!
På Tara Kadampa Buddhistcenter på Mariatorget kan du under kulturnatten ta del av föreläsningar, guidad meditation och lära dig mer om hur buddhism fungerar i modern tid. Är du en av de som alltid säger att du borde börja meditera? Här har du chansen.

3. Danceoke på Telefonplan med ÖFA-kollektivet
Danceoke är alltså typ som karaoke, fast i stor grupp och med dans inkluderat. För de som tycker att karaoke framkallar grav scenskräck och gärna vill bota den kan detta vara ett bra alternativ. 

4. Ölutställning på Nordiska
Är du en av de mycket få utvalda som älskar öl? På Nordiska museéts utställning Med smak av humle – odla och brygg kan du under kulturnatten träffa ölkännare, hemmabryggare och trädgårdsmästare (?) för att bredda dina kunskaper om livets guld. På plats finns även en – balla inte ur nu – ölbar. 

5. Haute couture och genus
På Artten, Östermalm hålls bland annat workshops och performances som ifrågasätter genusstereotyper och diskuterar mode som något identitetsskapande. En interaktiv diskussion om hur kvinnokroppen formas av modet och hur processen bakom haute couture kan se ut. 

Mer om årets Kulturnatt finns här.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!