Fem alternativa sätt att fira Alla Hjärtans Dag

13:37 7 Feb 2015

Wedding Crashers, Skansen, Sims – fira kärleken på ett nytt sätt i år.

Vi vet alltför väl att du är trött på standardfirandet av Alla Hjärtans Dag, där din partner dyker upp med reservationer till en “romantisk” middag som mest går ut på att ducka oönskade frierier.

Men var lugn! Vi har tänkt ut fem andra sätt att fira er unika kärlek, från The Sims-lan till middag på vatten och bröd.

1. Det morbida sättet
Vi har hört att det här med duvor ska vara romantiskt, vilket också stöds av ord som till exempel "turturduva". Problemet med duvor är dessvärre att de i regel inte gör sig bra som tamdjur, så en duva som husdjurspresent är kanske inte optimalt. Lösningen skulle dock kunna vara enkel. Ni köper varsin uppstoppad duva hos er favorituppstoppare, för att sedan vackert lägga ner dessa på en slumpmässigt vald romantisk plats. Varför inte en i park? Men det ser förstås lite dråpligt och sorgligt ut. Ni kan då knyta fast heliumballonger i de uppstoppade duvorna, och sedan låta dem segla iväg genom den romantiska parken. Samtidigt som duvorna långsamt svävar iväg genom luften håller ni varandras händer och njuter av denna romantiska stund.

2. Det digitala firandet
I denna digitala värld kan det tyckas lite ålderdomligt att fira Alla Hjärtans Dag “IRL”. Att gå på restaurang eller bio är ju något vi även gör till vardags. För att spicea upp det hela kan ni istället bestämma er för att fira denna kärlekens dag på ett mer digitalt sätt. Det enklaste sättet är att välja valfri edition av The Sims, där ni gemensamt kan skratta er fram till digitala avatarer (som förstås är ett par och kanske till och med bor tillsammans) som ni sedan låter gå på dejt. Kanske ger ni er ut på en helkväll i San Fransisco-doftande Bridgeport, då har ni till och med chansen att bli ett kändispar. Har ni extra tur kan det även bli “myspys”.
Överkurs för den mer nördigt inriktade är att tillsammans skapa er drömvärld i Minecraft, som ni sedan kan utforska tillsammans.

3. Wedding Crashers-tricket
Låt oss säga att du är singel och sökande, eller har en bortrest partner och känner ensamheten stegra i kroppen. Det finns ett sätt att ta sig ur situationen – och nyckeln är dåligt samvete.
Ponera att du går förbi en blomsterbutik och ber om de sorgligaste, torraste rosorna de kan hitta. Helst ska de vara hängiga, som om du har stått ute i regnet. Sätt på dig lite sorgsna kläder, gärna i grått eller brunt. Ställ dig i en park, gärna en av ovan nämnda romantiska slag, och vänta sedan på att ett par ska vandra genom kärlekslunden. Din blick säger: “Jag skulle byta plats med vem som helst på sekunden, om jag kunde”. Och med tårarna trillandes tittar du på det lyckliga paret. Sen är det bara att hoppas på att de av rent medlidande bjuder med dig på dejten.

4. Träffa någon på det vetenskapliga sättet
För tjugo år sedan lyckades psykologen Arthur Aron få två människor att bli kära i sitt laboratorium. Det är, enligt hans studie, enklare än vad man kan tro – någonting New York Times-journalisten Mandy Len Catron fick smaka på när hon testade metoden och kort därefter blev kär i just sin testperson.
Metoden är enkel. 36 frågor, indelade i tre akter, som ni turas om att svara på. Det handlar om alltifrån vem du helst skulle vilja ha som middagsgäst till när du senaste grät inför en annan person. Poängen är att skapa en intimitet mellan personerna, gradvis plocka ner deras försvar, för att kärlek till slut ska uppstå. Få är så törstande efter kärlek som på Alla Hjärtans Dag, så passa på. Gå på en blind date, eller chatta upp någon på nätet. Vem vet vad som kan hända härnäst?

5. Det sparsmakade retrofirandet 
Det sägs att kärleken överlever allt, och så kan det mycket väl vara. Men hur kan vi vara så säkra på det, när vi så sällan utsätter våra förhållanden för lite tvivel och tvek? Därför har vi listat ut ett bra sätt att testa hur tajt ert förhållande egentligen är – att lajva 1800-tal.
Bor du i Stockholm kan du till exempel besöka Skansen och någon av de äkta 1800-talsstugorna som finns där. Ta på er era slitnaste trasor, kura ihop er i februarikylan, och kom ihåg att ni inte får ha någonting tjockare än en tunn filt över er. Där kan ni sitta, dricka ert vatten och äta ert torftiga bröd – kanske får ni till och med en historielektion. Den som säger “Fan, ska vi inte gå hem?” först är minst kär.

Läs även: fyra Alla Hjärtans Dag-presenter för dig som aldrig har haft en partner.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar