Fannyudde får nytt liv som bistro

10:39 26 Mar 2021

Den historiska sommarvillan i Sickla öppnar för allmänheten. 

Lagom till påsk öppnas dörrarna till den historiska gamla trävillan Fannyudde i Sickla, som blir en kombinerad krog och mötesanläggning. Bakom den nya verksamheten står grundaren Karin Sundqvist, som sedan tidigare driver Kanaans Trädgårdscafé i Bromma.
– Fannyudde bär på en historia som jag vill förvalta och bära vidare. Anders Richard Westerdahl, som lät bygga huset 1877 till sin fru Fanny, var bagarmästare med fokus på att leverera kvalité. Det tänker vi också göra, säger Karin Sundqvist.

Som kökschef har man tillsatt kökschefen André Wessman, som tidigare har jobbat bland annat Fredsgatan 12 och Operakällaren. 
– Det kommer att bli en magisk stämning i detta oerhört vackra hus. Vi vill skapa en familjär stämning som får folk att känna sig som hemma. Konceptet kommer att vara väldigt levande och nyskapande med ett hållbart tänkande, säger kökschefen André Wessman.

Till våren kommer även gården att färdigställas och ambitionen är att återskapa den ursprungliga villaträdgården, med växtlighet och mindre odlingar. En trappa upp i huset finns även bokningsbara rum för privata sällskap och möten. 

Bistro Fanny Udde öppnar den 1 april. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2021.

0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!