Fake or Earthquake: James Franco instaraggar på minderårig

15:47 3 Apr 2014


Promobild för Palo Alto, tagen från Francos Instagram, och en desperationsselfie.

Sigge Eklunds och Magasinet Filters intensiva publicera-mejl-bråk har mött sin överman i offentligt drama. Nu outas den 35-årige skådespelaren James Franco för att ha skandalöst raggat på en 17-årig tjej via Instagram.

Det kan tyvärr vara så att Franco, med sin stadigt sjunkande aktie, vill återuppleva sitt high school-jag efter en släng av Freaks & Geeks-nostalgi. Visar sig anklagelserna stämma kommer tumblr-tjejer världen över att få byta flickfavorit inom kort. 

En annan möjlighet, förhoppningsvis troligare då detta är något man inte vill tro om någon, är att det bara är en reklamkampanj för filmen Palo Alto, baserad på Francos bok med samma namn, i vilken han spelar en football-tränare som får ihop det med en spelare. Men frågan är om inte den sortens pr-mässiga uppmärksamhet skulle vara mer skadlig än positiv, för både Franco som person och den kommande filmen. En tredje möjlighet är givetvis att någon tillbringat otaliga timmar framför Photoshop. 
 

Vi går igenom det påstådda händelseförloppet. 

1. 17-åriga Lucy filmar James Franco vid hans Broadway-föreställning Of Mice and Men. Han ber om att taggas i filmen på Instagram. Därmed har han fått kontakt med henne.

2. Han skriver till henne via Instagrams nya direktfunktion, med största säkerhet skapad för att förenkla skickandet av nudes, och undrar var hon bor och om det kanske till och med råkar vara i New York. Hon berättar att hon bor i Skottland och bara befinner sig i New York under några dagar, som en 18-årspresent i förskott.

3. Istället för att hindras av hennes sagda omyndighet efterfrågar Franco ytterligare information om Lucy; vem hon besöker New York med och om hon har kille.

4. Kontakten växlar upp när de lämnar Instagram och inleder en sms-konversation. Franco avancerar från att be om en bild på Lucy till att fråga om han inte ska boka ett hotellrum åt dem. 

  

5. Det är här man börjar tvivla på att det faktiskt skulle vara fejk, när Franco isåfall begår sitt största misstag dittills och skickar en bildbekräftelse.

6. Det svartnar för en tjurig, otålig Franco. 17-åriga Lucy får ytterligare ett bildbevis med sitt namn skrivet på en lapp och ett fuck you-finger in i kameran. Till Francos skräck berättar hon att hennes skotska kompisar aldrig kommer att tro henne när hon berättar om flirten.

7. Konversationen läggs upp på nätet och resten är obehaglig historia. Franco har dementerat flirtandet via Twitter. Om man inte var misstänksam nog mot hans konsekvent versaliserade tweets redan innan kan vi addera att Instagram-bilden Franco länkar till sedan raderades. 

8. Franco förklarar slisket i Live! With Kelly and Michael, där han samtidigt passar på att berätta hur klurig sociala-medier-världen är och att han fallit offer för den. Man vet aldrig vem som befinner sig på andra sidan, säger han. Det där med en PR-kupp börjar kännas far stretched.

Uppdateras löpande då listan kan, och kommer med största sannolikhet att, göras längre.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!