F3 på Fotografiska

14:35 4 Jan 2013

Bokstäver med efterföljande siffror, har vi sett förr. Förutom H1-klubben på F12 i somras, ordnades F:s discokvällar nummer ett och två på Fotografiska i höstas. Imorgon är det dags för det tredje samarbetet mellan Segrén Hedlund Höistad (det vill säga Jens, Mattias och Andreas som bland annat driver F12 Terrassen) och Fotografiska. 

Jamie Jones, Resident Advisors etta över världens bästa dj:s, är influgen från Storbrittanien för att spela riktig neonskimrande house. Jones, eller Hot Natured som han också kallar sig, ligger bakom skivbolaget Hot Creation och höll till på Ibiza hela sommaren. Med honom kommer också landsmannen DJ Harvey för att spela rökig vinyldisco i rum nummer två. Legenden har, under de tjugo åren han har varit verksam, skaffat sig en rejäl fanbase i Asien men också varit en av de som fått bära guldstjärnan för att ha tagit house/disco/garage-soundet från USA till England. 

 Vi är väldigt nöjda med allihopa, de bygger festen från varsitt håll kan man säga. Jamie tillför den neonskimrande housen, Harvey den rökiga discon och Drop Out Orchestra står för livekänslan. Man får heller inte glömma att vi har en fin Stockholmslineup under kvällen, säger Mattias Hedlund, en av arrangörerna. 

Svenskarna Drop Out Orchestra kommer under kvällen att köra sitt avantgardistiska liveset med hits som "Baby Come Home" och Daft Punk-covern "International Track". 

Muséets lokal är enkel för arrangörerna och artisterna att ändra om. På lördag är det Vidiots som får belysa rummen med sina projektioner. 

 Den passar oss väldigt bra. Vi får bygga som vi vill från grunden. Utöver det har Fotografiska en väldigt ambitiös syn på den visuella inramningen. Hur får ni se på lördag. Vi älskar också närheten till vattnet, det ger bra energi, fortsätter Mattias. 

Icke att förglömma är de svenska supportakterna Henrik Hallberg, Martin Abrahamsson, Fredrik Stjärne och Erik Vallbo

På lördag den 5 januari öppnar dörrarna för det tredje discot på Fotografiska. Förköpsbiljetter finns, inträde i dörren kostar 320 kr. 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!