Europas största hamburgerfestival är tillbaka

23:17 9 May 2019

Internationella gäster och kött i bröd står på menyn under Stockholm Burger Fest.

Den sista helgen i maj är Stockholm Burger Fest tillbaka för fjärde året i rad. Precis som förra året är spelplatsen Smålandstorget, utanför restaurang Barrels City, där några av Europas bästa burgarmånglare samlas.
– Vi reser världen över i jakt på världens bästa burgare, och vi har recenserat fler än 350 hamburgare från över 50 länder. I år erbjuder vi fyra fantastiska burgare som inte går att äta någon annanstans i Sverige. Gasoline Grill är Danmarks bästa burgarrestaurang och vi rankar Bleecker som fyra i världen. Brisket & Friends prisbelönta barbecue har verkligen tagit Stockholm med storm, och är en given gäst på årets festival, säger Toby Lee som är chefredaktör på burgerdudes.se vilka tillsammans med Barrels ligger bakom festivalen.

 

“Årets största burgarhändelse”

 

Årets inbjudna restauranger är Bleecker från London, Gasoline Grill från Köpenhamn och Brisket & Friends från Stockholm. 
Vi är otroligt stolta över att erbjuda en autentisk upplevelse med samma höga kvalitet som i Bleeckers och Gasoline Grills restauranger i England och Danmark, eftersom de fraktar hit alla sina ingredienser i kylbilar. Festivalen är vår kärleksförklaring till burgarscenen i Sverige, och kommer att bli årets största burgarhändelse, fortsätter Toby Lee. 

Bleecker har tre restauranger i London och är en återvändande favorit från förra året. Deras Cheeseburger är gjord på hängmörat kött, american cheese och Bleeckers klassiska burgarsås. Gasoline Grill har fem restauranger i Köpenhamn och har utsetts som ett av världens bästa burgarhak av både Bloomberg och Burgerdudes. Deras Cheeseburger är ekologisk och innehåller kött, bröd, cheddar, rödlök samt Gasolinedressing. Brisket & Friends är ett smokehouse med två restauranger i Stockholm. De kommer att servera en ”Chopped Brisket Burger” med prisbelönt hackad brisket, en syrligt het redslaw samt en aioli med rökt vitlök. Burgerdudes X Barrels serverar The Burgerdude: Festival Edition, som är en tweakad festivalversion av deras tidigare kampanjburgare, med svenskt nötkött, ekologisk burgarcheddar, avokado- och baconmajonnäs samt inlagd röd chili. 

Festivalen är öppen för besökare i alla åldrar och inträdet är gratis. Förutom kött i bröd kommer det även att finnas veganska och glutenfria alternativ samt hantverksglass från Stikki Nikki. Festivalens huvudsponsor är den mexikanska läsktillverkaren Jarritos men Stigbergets bryggeri kommer även att erbjuda en specialproducerad festivalöl till besökare som har fyllt 18 år. 

Stockholm Burger Fest pågår mellan den 24-26 maj.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!