Erik Lallerstedts tryffelbea är årets matbluff

08:46 25 Jan 2017

Släng dig i väggen Knorr mörk oxbuljong, Erik Lallerstedts tryffelbearnaise är årets mest vilseledande produkt.

Varje år delar den ideella organisationen Äkta vara ut antipriset Årets matbluff till årets mest vilseledande produkt. Äkta varas jury väljer ut fem kandidater, sedan får svenska folket rösta. Alldeles nyss tillkännagavs att 2016 års pris går till Erik Lallerstedts tryffelbearnaise. Så här lyder juryns motivering:

"Nog för att tryffel är drygt, men mer än ett hundradels gram borde man kunna förvänta sig i en sås smaksatt med denna delikatess. De 0,005 procent som såsen innehåller borde närmast beskrivas som en gisslan, för att kunna säga att det är 'äkta tryffel' i, samtidigt som det mesta av smaken kommer från ett syntetiskt aromämne. En normalstor tryffel (50 gram) räcker med detta recept till ett helt ton sås. Att stjärnkocken Erik Lallerstedt kallar såsen för 'min finaste' och pryder dess förpackning med namn och bild, minskar inte direkt konsumentens förväntan. 'Bearnaisen' är dessutom gjord utan smör."

Fördelning av rösterna:
1. Eriks Bearnaise tryffel 4 581 röster (33%)
2. Knorr mörk oxbuljong 3 936 röster (28%)
3. Annas Mandelpepparkakor 3 061 röster (22%)
4. Loka Crush hallon 1 413 röster (10%)
5. Fjällbrynt messmör med smak av lingon 970 röster (7%)
Totalt: 13 961 röster

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Rawbata

Rörstrandsgatan har alltid varit ett restaurangstråk att räkna med, och det senaste halvåret har det nästan blivit fånigt.

Krogrecension: Dubbel Dubbel Polhemsplatsen

I ett antal år har Erik Sundfeldt och Lars Olsson med gäng, försett göteborgare med wontons, bao och en massa sugarsnaps. När den fjärde Dubbel Dubbel-restaurangen skulle öppna var hajpen enorm. Lokalen är dubbelt så stor som de tidigare och med ett läge i ett fd. rätt så “ruffigt” område. De som längtade mest efter the grand opening var trots allt GP som efter år av sunkiga mackor från Netto skulle få vällagad lunch – och det fick dem, men middagsgästerna fick vänta lite längre. 

Krogrecension: Bistro Odette

Bistro Odette är litet, men det inte minimalt. Här är det istället familjärt och hemtrevligt på ett sätt jag inte är van vid. Det personliga är återkommande här. Arbetsstyrkan består av de två ägarna, paret Emma och Mathias. Den ena har många strängar på sin lyra och agerar både kock och när behovet finns även servitör. Den förstnämnda är allt i allo – hovmästare, sommelier och servitör.  

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!