Erik Jaimes stödgala hoppas locka donatorer

10:36 11 Feb 2020

Den 13 februari arrangeras en stödgala på Slaktkyrkan i Stockholm av Ditto Music Scandinavia med artister som 1.Cuz, Jamkid och Queen C, i syfte att uppmärksamma Tobiasregistret. Galan är tillägnad Erik Jaime som är svårt sjuk i blodcancer och i behov av en stamcellsdonator.

Efter att Erik Jaime talat ut om det brådskande behovet att hitta en kompatibel stamcelldonator i både SVT och TV4 har hans gripande historia cirkulerat i media, men för att kunna ta emot stamcellsdonationer måste det finnas någon att matcha med. Erik vädjar till registrering hos Tobiasregistret i Sverige, och riktar sig särskilt till personer med utomeuropeiskt ursprung.Tobiasregistret kopplar ihop donatorer med friska stamceller med dem som är i behov av nya. Statistiken visar på att man som etnisk svensk har 80 procent chans att hitta en kompatibel donator, medan personer med utomeuropeiskt ursprung har mindre 20 procent chans. Anledningen är att man måste registrera sig i de länder man bor i, vilket drastiskt minskar chansen till matchning för vissa. Det behövs fler donatorer omgående för att ge Erik och andra cancerdrabbades en chans att fortsätta leva sitt liv. 

– För de flesta patienter i Sverige är sannolikheten att hitta en match ungefär 80 procent, men kommer man från Asien, Mellanöstern, Latinamerika och Afrika så är sannolikheten bara 20 procent, berättar Mats Bengtsson, medicinsk ansvarig på Tobiasregistret för SVT.

Nu på torsdag arrangerar Ditto Music Scandinavia, tillsammans med Eriks familj och vänner, en stödgala för att uppmana fler att registrera sig i Tobiasregistret. Några av Sveriges just nu största artister kommer att medverka och uppträda på galan. 

 Erik Jaimes nära vän, artisten Njol, bjuder in alla som kan och vill till Slaktkyrkan på torsdag. 

– Cancer kan drabba vem som helst. På torsdag visar vi vårt stöd för Erik Jaime i kampen mot leukemi. Musik, dans, glädje och ett gemensamt engagemang kring cancer. Kom dit, sprid ordet, registrera dig, se din favoritartist uppträda. Vi alla har en koppling till cancer. Låt oss bekämpa den tillsammans, vädjar artisten, vännen och kollegan Njol.

 

 

Medverkande artister: 

- 1.Cuz + Guest

- Jamkid

- Adaam

- D50

- Adam Kanyama

- DJ Black Moose

- M9

- Naomi! 

- Queen C 

- Diida 

- Lucia 

- Chelsea

 

Foto: Iman Tahbaz, SVT

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!