Foto: Jan Dahlqvist.

Erik Adelsohns resa genom sex och celibat

Redaktion 10:50 21 Aug 2020

Efter att ha upptäckt tantra bytte Erik Adelsohn ut sitt jobb som vd för ett fastighetsbolag mot helkroppsorgasmer, växtmediciner och en ny glorifierad självbild. Sedan upptäckte han något nytt.

Under hösten släpper Erik Adelsohn den självutlämnande boken Lärjungen – en upptäcktsresa genom tantra och celibat. Boken berör alltifrån politikersonens privilegierade uppväxt via livet som Stureplansbrat till galna sexfester, tantra och inte minst celibat. En livshistoria med minst sagt tvära kast. 

Erik Adelsohn föddes 1982 rakt in i en rikskänd politikerfamilj. Hans pappa Ulf var vid tiden partiledare för Moderaterna, och mamma Lena blev senare kultur- och idrottsminister. Erik växer således upp i en minst sagt privilegierad miljö i Tessinska Palatset. Han spås tidigt en lysande karriär och redan vid 30 års ålder blir han vd för ett större fastighetsbolag, och pengarna börjar rulla in. Det går bra nu.

Men något saknas och livet tar en helomvändning när Erik upptäcker tantra. Han börjar experimentera med allt extrema former av sex för att tillfredsställa sitt behov av bekräftelse, och söker allt större kickar. Under ett sommarläger finner han sig själv i att bli såld som sexslav på en fiktiv marknad, bara för att strax därefter försöka tassa runt ämnet under en familjemiddag. 

Nästa upptäcktsresa börjar när Erik efter flera år av psykoanalys får en känsla av att det ego han trott vara “jag” inte riktigt är hans riktiga jag. En insikt som öppnar såväl en inre som en andlig värld. Han kommer i kontakt med en andlig mästare, som väcker honom ur det långa sexmissbruket och får honom att prova något radikalt: att gå i celibat.
Lärjungen är berättelsen om en privilegierad människa som ständigt stressade mot nya materiella mål utan att förstå meningen med sitt liv. En människa som drevs av prestationsångest och rädsla att inte ha tillräckligt många statuspoäng i sina relationer och sin karriär. En människa som blev alltmer deprimerad och sökte nya vägar för att se sanningen om sig själv. Den personen var, och är på sätt och vis fortfarande, jag. 

 

 “Visst finns en oro att bli dömd för att vara bortskämd, naiv eller en egotrippad sexmissbrukare.”

 

Erik Adelsohn menar att många personer i hans närhet varnat honom för att ge ut boken, med allt vad det innebär i form av skriverier och fördomar. Men samtidigt anser han det vara värt att sticka ut hakan för att få berätta sin historia.
– Boken är även ett sätt för mig att bekänna och förstå mig själv. Visst finns en oro att bli 
dömd för att vara bortskämd, naiv eller en egotrippad sexmissbrukare. Men spänningen och glädjen i att våga berätta och möta läsare överväger riskerna.

Lärjungen – en upptäcktsresa genom tantra och celibat släpps på Southside Stories den 3 september. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2020.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!