Från och med juni månad intar köksmästare Petter Johansson med team restaurang Gastrologiks tidigare lokaler.
Petter Johansson har erfarenhet från trestjärniga krogar såsom Gordon Ramsay i London, Per Se i New York och Frantzén i Stockholm. Det säger en del om ambitionsnivån på den nya östermalmskrogen Ergo. Menyn är av den franska skolan och bygger på fem huvudserveringar, där du som gäst har möjlighet att välja mellan två alternativ i varje servering.
– Med Ergo vill vi skapa en informell, varm och levande restaurang. Genom att erbjuda valmöjligheter i menyn kan gästerna skapa sin egen personliga upplevelse, vilket ger en mer modern tolkning av fine dining, säger Petter Johansson.
Och målet med Ergo är tämligen solklart.
– Trots vår ödmjukhet inför satsningen, finns en uttalad ambition inom hela teamet att nå stjärnstatus.
Ergo utgörs av en matsal med 36 sittplatser samt ett chambre senare med egen ingång. Vinlistan är kurerad av sommelier Fredrik Lundgren medan Sanna Risberg, som har erfarenhet från både svenska och internationella finkrogar, tar hand om hovmästeriet. Bakom satsningen står utöver teamet på plats även paret Patrick och Jessica Söderlund.
Ergo håller öppet kvällstid från tisdag till lördag.