En vandringsguide till huvudstaden

Redaktion 08:00 18 Nov 2022

Johnnie Walker lanserar en stadsguide där fem kreatörer visar upp sina dolda pärlor. 

Restauranger, barer och kulturella sevärdheter kurerade av fem kreatörer inom olika områden är vad som ryms i den nya boken Keep Walking Stockholm Guide. Syftet med boken är att få läsaren att upptäcka nya platser och fenomen i huvudstaden. Att gå en ny väg, prova en ny maträtt, kliva av på en ny T-banestation eller träffa en ny person. I boken finner vi guider av Pato Pooh (artist och låtskrivare), Frida Vega (chefredaktör och fotograf), Melody Farshin (komiker och författare), Linda Napolés (artist) samt Jakob Grandin (kulturentreprenör).

Keep Walking Stockholm Guide är uppbyggd runt ett antal rutter som de fem guiderna har tagit fram, alla med utgångspunkt från sin egen del av staden. Guiderna tar oss mellan olika platser som är speciella för just dem. I boken finner vi bland annat platser som Rost på Södermalm, Slakthusgrillen i Johanneshov samt Babas Burgers i Högdalen. 

Initiativtagare till boken är whiskyvarumärket Johnnie Walker och den är illustrerad av Elin Hjulström Lord. För fotot står dokumentärfotografen Maja Karlström. Nedan följer ett utdrag ur boken med en av dess vandringsleder. 

ROUTE 2: ÄLVSJÖ/ÖRBY 
Kent i England är ett grevskap, medan Kent i Sverige är det största rockbandet detta land klämt ur sig. Deras legendariska studio ligger i Örby, precis under Folkets hus, där den gamla bion för övrigt väckts till liv.

Så ta nu fram SL-appen, tryck på ”Köp Biljett” och bege dig direkt söderut mot HägerstenÄlvsjö. Med lite flyt kommer du fram till Örby slott på 20 minuter med pendeltåg eller T-bana från Stockholm Central. Väl framme kan du promenera i slottsparken kring Örby Slottsväg och besöka självaste Örby slott; den enda herrgården i Söderort som begåvats med beteckningen ”slott”. Traska runt bland alla stora gräsmattor, grusgångar, häckar och planteringar. Gå ett extra varv och njut av den gröna oasen innan du passerar den stora plaskdammen och överväger att ta ett dopp. Fortsätt sedan promenera längs slottsvägen tills du kommer fram till Örby Slott, där du kan ta en selfie i den historiska barockträdgården innan det är dags att dra tillbaka till stan.

TIPS AV PATO POOH

1. Babas Burgers
Högdalsgången 20

2. Park Studios
Tureholmsvägen 12

3. Loran’s Restaurang & Pizzeria
Stamgatan 4

4. Gamla Östberg Bageri
Stamgatan 2

5. Örby Slott
Gripsholmsvägen 28

Keep Walking Stockholm Guide finns till försäljning från och med den 18 november till ett pris av 295 kronor. Detta hos utvalda återförsäljare som exempelvis Papercut.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!