En till mig och en till vasken, tack!

Margret Atladottir 17:23 2 Oct 2009I somras spred sig ryktet som en löpeld på Nöjesguidens interna mejlinglista (som är döpt efter en mycket gammal, och känd,  indie-dj verksam i Stockholm). Fenomenet vaskning – när man beställer in två flaskor champagne och ber bartendern att hälla ut den ena i vasken – diskuterades våldsamt.

Det var upprörda känslor blandat med nyfikenhet över denna dekadenta handling. Frågorna var hur som helst många, och faktum är att vi än i dag inte har sett någon utföra en vaskning.  Rör det sig om en myt? En snabb koll bland barpersonal i Stockholm visade sig vara ett fullkomligt antiklimax, då svaret på om de varit med om en vaskning i tio fall av tio varit: ”fy fan”.
Nu när viss tid passerat sedan sommaren bestämde vi oss för att följa upp och se vad i helvete det var frågan om, egentligen.
Jennie Hammar, frilansjournalist, det var via din blogg According to Jennie som det här med vaskning nådde oss på Nöjesguiden. Har du sett det, eller kanske rent av gjort det själv?
–Jag var i St Tropez en helg i somras men observerade bara det klassiska “poolsprutet”. Men inte ens det avhandlas av champagneköparen själv. Oftast är det kringsittande tjejer som får hjälpa till att öppna och hälla. Nej, jag har inte deltagit i NÅGON sådan här aktivitet själv.
Har du på något sätt märkt att det här har blivit poppis?
–Nej, som tur är inte. Det var faktiskt Fredrik Wikingsson som berättade för mig om vaskning, fråga honom.
Fredrik Wikingsson, programledare, vad är det frågan om?
–Fenomenet nådde mig djungeltrummaledes när jag stod och gömde mig för Wille Crafoord i receptionen på Hotell Wisby av en man som jobbade som bartender och förfasade sig över den ur leda tiden. I övrigt vet jag inget.
Okej, tack…
…som svar på den givna frågan om jag lyckades undfly Crafoord så är svaret ett rungande ja.
 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Grus Grus

Att Grus Grus vid Odenplan bär släktskap med Tranan märks inte bara på läget, utan bland annat också namnet då detta är den latinska benämningen på fågeln.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!