En sommar på Juno

12:00 25 May 2023

När fyra pensionerade klubbchefer saknar dansgolvet för mycket finns det bara en grej att göra, starta en sommarklubb! 

Den 27 maj är det premiär för Göteborgs nya sommarklubb Juno, vi har givetvis tagit ett snack med gänget bakom om vad sommaren på Juno har att erbjuda.
– Juno kommer äga rum på vad som en gång i tiden hette Brewhouse, men som idag kallas Surr Arena. Juno som koncept har tre hörnstenar; musikprofilen som lutar åt ett varmt och melodiskt tonläge, mat från stans mest spännande aktörer och sist men kanske viktigast av allt – människor.

Juno kör kör utvalda lördagar utspritt över sommaren med premiär 27 maj. Öppettiderna är 16-02 med tilltstånd till 03.
– Vi ska leverera en trestegsraket. En given destination efter naturnärvaro längs med klippor och stränder, en snygg och härlig förfest på stans kanske mest solkyssta uteterass och kronan på verket – en klubbupplevelse som direkt sätter oss i nivå med klubbarna i Europas storstäder. 

Varför just denna konstellation av människor?
– Alla är goda vänner sedan tidigare och efter ett par år utan att få stå i centrum på klubbgolvet, så behöver våra egon detta nu… Skämt åsido, sammanlagt har vi en otroligt bred kompetens när det kommer till att driva klubb och en delad vision om vad vi upplever att folk saknat när de går ut i Göteborg. Sen har ju alla vi haft klubbchefsrollen på Yaki-Da respektive Lounge(s), så det ska det bli fett kul ta våra gemensamma erfarenheter därifrån och sätta ihop till en egen klubb. 

Ska vi nämna elefanten i rummet, att ni alla även är före detta anställd inom Göteborgsfamiljen?
– Elefanten i rummet är inte mycket värre än att vi helt enkelt kände oss redo för att bygga upp en klubb i helt egen regi. S/o familjen dock – mycket av det vi tar med oss in i Juno har vi ju lärt oss från våra respektive jobb på Avenyn. 
Hade det inte varit för faktumet att vi gjorde det då, så hade vi troligtvis gjort något mycket klokare med vår tid nu! 

Vad kan Göteborg förvänta sig av Juno?
– En helhetsupplevelse som vi och många i våra kretsar hittills känt att staden saknat. En hotspot där folk kan njuta av välkurerad musik, ett ljud som inte kompromissar och en atmosfär som varit något undernärd på det senaste. Stans bästa eftermiddagshäng kommer vara på uteterassen där Karin Wramner och Dennis Malmsten kommer hålla hov under samtliga lördagar. När kvällen sen obemärkt glider över till natt så bjuder vi upp till dans under neonhimmelen på mainfloor där internationella såväl som svenska dj:s lirar för upp mot 1000 pers. Vad ska man säga, vi tänker väl att Göteborg kan förvänta sig ett nytt favorithak helt enkelt.

Ni kör på en elektronisk musikprofil, har ni redan några bokningar redo ni kan teasa med? 
– Ja! Men låt oss nyansera detta lite; elektroniskt är absolut stommen i vår line-up. Men musikprofilen är också en av flera byggstenar i ett större arrangemang där vi satsar vi på att skapa en inbjudande atmosfär som kommer vara melodisk, lätt och väldigt dansvänlig. Vad gäller bokningar är ju givetvis The Blaze den 17 juni något vi ser fram mot extremt mycket. Utöver The Blaze så har vår line-up en radda top notch dj:s vi verkligen längtar efter att få släppa, men dessa namn kommer vi hålla lite på just. Håll utkik! 

Det är premiär den 27 maj, vad händer då? 
– Så mycket händer att vi knappt har koll på allt själva. Vi har ju en otrolig uteterass med space för 824 personer som kommer att bära eftermiddagen från 16:00. Här kommer käk att serveras av älskade Bodega Nord och en dj-lina med gbg:s finest ska avverkas. På kvällskvisten har Storken fått äran att premiärlira på vårt mainfloor, tätt följt av italienska dj:n Musumeci som headlinar denna kväll. Men kanske störst av allt; Göteborgare kommer äntligen få något de längtat efter länge – något nytt!

Bakom Juno står Dennis Malmsten, Karin Wramner, Alexander Girvan och Frida Haglund Olsson.

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!