En natt med min älskare på Fifty Shades Of Grey-hotellet i Portland

09:43 12 Feb 2015

Februari i Portland, USA.

 

Jag har en amerikansk älskare. Han är lång, mörk, stark och han har stora mjuka läppar. Jag skriver om honom som ett sexobjekt eftersom det är vad han är i den här texten. Men ni ska veta att han givetvis har andra attribut också.

 

Tillsammans checkade vi in på The Heathman Hotel i Portland, Oregon, en natt för nästan exakt ett år sedan, dagen innan Alla Hjärtans Dag och dagen efter vårt första stora bråk.
 

Hotellet är det enda certifierade Fifty Shades Of Grey-hotellet i världen – det enda som fått tillåtelse av E. L James att använda sig av boken i sin kommersiella verksamhet. Vi är inte de första som har tagit oss hit för att återskapa scener ur böckerna. Hotellpersonalen vittnar om upptäckter som gjorts i olika rum efter att par som köpt "Fifty Shades-paketet”, en grå sidenslips och en flaska vitt vin av sorten Pouilly Fumé som Christian Grey bjuder Anastasia Steele på, har checkat ut. De påstår att jag inte vill veta vad det handlar om för saker. Jag försäkrar dem om att det vill jag visst. Men de tror mig inte, och kanske vill de skydda sina kunder. Jag får i vilket fall veta att man hittat handfängsel av olika slag och vätskor av andra. Och en gång kom en naken man ner i lobbyn. Han hade låst sig ute ur hotellrummet. Frun kunde inte öppna eftersom hon satt fastbunden inne i sviten.
 

Författaren E. L. James nämner Heathman Hotel 18 gånger genom sin bokserie. Det var ingenting hon kollade upp med ägarna i förväg, men inte heller någonting de är direkt upprörda över. Sedan böckerna fick sitt genomslag har intäkterna ökat med trettio procent, och man räknar med ytterligare ett uppsving nu när den första av tre Hollywoodfilmer, som bygger på böckerna – som i sin tur bygger på Twilightböckerna – kommer ut. En exakt kopia av lyxsviten och marmorbaren på hotellet har byggts upp i Vancouver där filmen spelats in.
 

Femtio nyanser är en erotisk trilogi som handlar om 21-åriga Anastasia Steele och hennes möte med den framgångsrika, förmögna, och 27 år gamla Christian Grey. De inleder en speciell relation och Christian ber Anastasia att signera ett kontrakt gällande deras förbindelse, som han vill ska innehålla bdsm-sex.

 

Varken jag eller den amerikanska älskaren hade läst någon av böckerna i förväg. Vi hade ändå lyckats förstå att Christian Grey är den dominanta av de båda karaktärerna, så vi bestämde oss, veckor i förväg, för att endast älskaren skulle läsa vad som egentligen händer på The Heathman. Han var ju trots allt den som skulle föra, och jag skulle egentligen inget veta. Vi valde att fokusera på bok nummer ett: Femtio nyanser av honom.

 

Det började med att jag checkade in på hotellet själv, precis som Anastasia Steele gör i boken, visade det sig.
 

KAPITEL 3: Hotel Heathman ligger mitt i smeten nere i Portland. Det är en imponerande brun tegelbyggnad som blev färdig precis innan börskraschen i slutet på 1920-talet… Kate har lyckats förhandla sig till ett rum helt gratis i utbyte mot att Hotel Heathman nämns i artikeln. När hon förklarar i receptionen att vi har kommit för att fotografera Christian Grey blir vi genast uppgraderade till en svit… Rummen är eleganta och smakfulla med exklusiva möbler…

 

Det stämmer att hotellet ligger mitt i Portlands stadskärna. Utifrån sett ser det hemtrevligt men lyxigt ut. Men inte så imponerande. Svängdörrarna är i guld, personalen redo att köra iväg din bil, bära din väska eller servera en drink. Till skillnad från Kate hade jag tyvärr inte lyckats få en gratisvistelse, men när jag förklarade att jag skriver en artikel så blev vi faktiskt, precis som Kate och Anastasia, uppgraderade till en svit. Det är nämligen bara i sviterna där den karakteristiska sänggaveln, formad som en sol, finns, får jag veta. Och den vill de definitivt att jag ska se.
 

KAPITEL 3: En halvtimme senare kommer Christian Grey in på hotellrummet. Fy fan! Han har på sig en vit skjorta som är uppknäppt i halsen och grå flanellbyxor som sitter som gjutna kring höfterna på honom. Hans rufsiga hår är fortfarande fuktigt efter morgonduschen. Jag blir alldeles torr i munnen bara av att se på honom… Han är så jäkla sexig…

 

Inte en halv men däremot en hel timme senare, på avtalad tid, knackar min älskare på dörren till vår gemensamma svit. Jag slänger en blick på brickan med vinet och slipsen, det känns torftigt. Jag släpar mina fötter mot heltäckningsmattan, skäms lite och öppnar dörren.
 

En "sexig grå slips".

 

Han har en mörkblå skjorta på sig, inte vit men den uppknäppt i halsen. Han har chinos, inte flannelbyxor. Min älskare har rakat huvud och svart skäggstubb. Han är 1,95 meter lång och naturligt muskulös. Och den där munnen! Definitivt hetare än Christians. Och inte för att jag hade uttryckt mig så, men visst, han är “så jäkla sexig”. Han tittar på mig. Det är ju han, och vi ser varandra, men stämningen är obekväm. Dels för att vi har bråkat och knappt rört varandra efter det. Dels för att det är meningen att vi ska ha massa sex nu. Som dessutom involverar en grå sidenslips. Kombinationen av de två parametrarna gör det extra jobbigt.
 

KAPITEL 5: Det är helt tyst. Belysningen är dämpad. Jag ligger varmt och bekvämt i den här sängen. Hmm… Jag öppnar ögonen och under ett kort ögonblick ligger jag där i lugn och ro och njuter av den underliga, okända omgivningen. Jag har ingen aning om var jag är någonstans. Sänggaveln bakom mig är formad som en gigantisk sol. Jag tycker mig känna igen den av någon anledning. Rummet är stort och luftigt och möblerat med plyschmöbler i brunt, guld och gräddvitt. Jag har varit här förut. Men när? Min omtöcknade hjärna kämpar för att bläddra bland synminnena. Skit också. Jag är i ett rum på Hotel Heathman… i en svit. Jag var i ett rum som liknade det här tillsammans med Kate. Det här ser större ut. Aj fan, jag befinner mig i Christian Greys svit. Hur kom jag hit?
 

Det har gått några dagar och Anastasia har hamnat i Christians svit efter att hon ballade ur på fyllan natten innan. Christian är nämligen väldigt omtänksam, så trots att han aldrig sover bredvid en annan människa sov han bredvid Ana nu. I sin säng. I sin svit.

 

För mig var det ju inte direkt en överraskning att eller hur jag hamnade här. Vad som däremot var lite av en överraskning var hur min älskare tog uppgiften på allvar. Dels på grund av bråket vi hade haft dagen innan, bdsm-sex kändes kanske inte riktigt som prio ett, dels på grund av att Fifty Shades Of Grey är just Fifty Shades Of Grey.

 

Några timmar tidigare hade jag gråtskrattat med en kompis via Skype över hur den här artikeln skulle bli en självutlämnande betraktelse i förnedring: “Hon checkar in på kärlekshotellet ensam. Hon försöker ha lite sexy time med sig själv och den gråa slipsen. Det går inte. Dagen efter vaknar hon upp och inser att det är Alla Hjärtans Dag. Frukosten serveras och alla brödskivor är skurna i formen av ett hjärta."
 

KAPITEL 5: Han kastar sig fram och trycker upp mig mot väggen i hissen. Innan jag vet ordet av har han tagit mina händer i ett stenhårt grepp ovanför mitt huvud och han håller fast mig mot väggen med höfterna. Vad fan är det här? Med den andra handen tar han tag i mitt hår och drar det bakåt så att mitt ansikte vänds upp mot hans och han täcker min mun med sin. Det är snudd på smärtsamt. Jag stönar in i hans mun så att hans tunga får tillfälle att hitta in. Han utnyttjar tillfället och låter sin tunga utforska hela min mun... Jag är hjälplös, med händerna fasthållna, ansiktet likaså, och hans höfter som trycker mig på plats...”

 

Christian har sagt till Anastasia att de inte kan kyssas eller ha sex förrän hon har skrivit på ett kontrakt, men på väg ner från rummet kan han tydligen inte hålla sig. Deras första kyss äger rum i hiss nummer 3 på Heathman. En hiss som numera ständigt ockuperas av hånglande par. “Det är inte bara våra gäster”, säger Chris Erickson, chef på hotellet, “det har blivit en grej att ta en öl i närheten och sen slinka in här för ett hångel på vägen hem”. Enligt Chris ser man dem lite överallt i lokalerna, paren som tar sig en avstickare. Man ser dem så mycket att hotellet ibland har oroat sig för att skrämma bort de ursprungliga gästerna, man vill inte ha en image som “sexhotellet i Portland”. “Därför har vi varit noga med balansen i våra Fifty Shades-paket. En slips och en flaska vin, paketet som vi säljer tre-fyra gånger i veckan, är ju ganska mesigt och oskyldigt”, säger Chris Erickson. Det stora paketet är däremot inte så mesigt. I det ingår en helikoptertur i ett fordon motsvarande Christian Greys helikopter döpt till Charlie Tango, och en middag i privat matsal. Det kostar 2750 dollar (17 500 kronor) och hittills har det sålt en handfull gånger.

 

Ett extra "hygien-kit" finns på varje Heathman-rum.

 

Tillbaka till mig och min amerikanska älskare. I stället för en misslyckad artikel och en ensam Alla Hjärtans Dag i USA kommer han nära mig efter att jag öppnat dörren för honom och vi gått in i svitens vardagsrum. Vi tittar på varandra och försöker stämma av vad den andra känner. Då böjer han sig ner och kysser mig på precis det sättet som jag älskar. Fast jag aldrig har sagt det till honom. För att jag skäms. Jag vill inte njuta så mycket av att en man tar initiativet eller av att han är så där uppenbart mycket större och längre än jag. Att hans händer är enorma. Men det gör jag och han tar tag i mitt ansikte och böjer sig sådär så att det ser ut som att han tycker om mig hur mycket som helst. Och det gör han också.
 

Han råhånglar upp mig. Han befaller mig (!) att vända mig om – så har han aldrig gjort förut – och säger åt mig att titta i den stora spegeln som står lutad mot väggen bredvid sängen. Han knäpper upp mina jeans och drar ner dem. Han öppnar min body som är knäppt i skrevet och drar ner mina trosor. Han knäpper upp sina egna byxor och drar ner dem. Jag ser i spegeln hur han tar tag i mina höfter och slingrar armarna runt hela mig. Han håller mig uppe medan han har sex med mig. Hans ena hand i min mun. Vi hann inte ens öppna vinet.

 

KAPITEL 12: Han för glaset till munnen igen, lutar sig fram och skickar en liten isbit in i min mun tillsammans med lite vin. Långsamt och omsorgsfullt kysser han mig längs mitten av min kropp, från halsgropen, mellan brösten och hela vägen ner till midjan – en rad svala, lätta kyssar. Han lägger en skärva med is i min navel tillsammans med en droppe kallt vin som känns ända ner i magen.

"Nu får du lov att ligga still”, viskar han. ”Om du rör dig nu så spiller du vin över hela sängen.”

Mina höfter rör sig spontant.

”Om ni spiller vinet blir jag tvungen att straffa er, miss Steele.”

Jag stönar och kämpar desperat emot impulsen att vrida på höfterna. Jag drar i slipsen som binder mig vid sängen. Snälla...

Hans svala fingrar stryker sakta över min mage. Min hud är superkänslig, jag vickar reflexmässigt till med höfterna och vätskan i min navel som nu har värmts upp rinner ner på magen. Christian skyndar sig att slicka den från min hud. Hans läppar kysser, biter och suger tag i mig.

”Men, oj då, Anastasia. Nu rörde du på dig. Vad ska jag nu göra med dig?”

Nu flämtar jag högt. Det enda jag är medveten om är hans röst och hans beröring. Allt annat är overkligt. Ingenting annat spelar någon roll, ingenting annat ger utslag på min radar. Han stoppar in fingrarna innanför kanten på mina trosor och jag hör förnöjt hur han plötsligt kippar efter luft.

”Åh, älskling”, mumlar han och trycker in två fingrar i mig.

Jag flämtar till.

”Redan beredd”, säger han. Han rör outhärdligt långsamt sina fingrar ut och in och jag trycker mig mot hans hand så att höfterna vinklas upp.

”Du är en omättlig flicka”, säger han förebrående samtidigt som han drar tummen runt min klitoris och trycker till.

Jag stönar högt medan min kropp böjer sig under hans mästerliga fingrar. Han sträcker fram handen och drar tröjan över mitt huvud så att jag kan se honom. Jag blinkar i det mjuka skenet från sänglampan. Jag längtar efter att få röra vid honom.

 

I kapitel tolv går Anastasia hemma och är sexuellt frustrerad. Det ska tilläggas att Anastasia var oskuld innan hon träffade Christian. Hon funderar på att åka till Heathman där Christian är, men plötsligt kommer han hem till henne och ger henne is-sex. Trots att de inte är på hotellet är det, enligt källor, den här scenen som många förknippar med, och gärna lever ut på Heathman.
 

Jag och min älskare gick efter omgång nummer ett ut på stan för att äta och dricka. Tillbaka på hotellet tog vi med en hink is in på rummet, fyllde handfatet och lade dit vinflaskan. Vi satte oss i soffan och kände att vi behövde göra något med slipsen. Den var så ful och osexig. Redan knuten för att sitta runt vinflaskan trädde jag den kring hans hals och försökte få den att sitta snyggt. Det gick inte. Jag kunde väl inte knyta en slips på en man, heller. Men det kan jag nu, för det visar sig att min amerikanska älskare vet precis hur man lär ut det. Steg för steg. Typiskt amerikaner? På alla tre klassiska sätt man tydligen kan knyta en slips. Så där satt jag gränsle över honom, lite full, sippandes på vin, och knöt slipsen om och om igen. Nuddade hans varma bröst och med hans händer hela tiden redo att hjälpa till.

 

För mig var det sexigare än att få två fingrar uppstoppade.

 

KAPITEL 12: Hela jag är en enda hård boll av sexuell längtan. Han betraktar mig ett ögonblick, som om han håller på att mäta min upphetsning. Plötsligt tar han tag i mig och vänder på mig. Jag blir alldeles överrumplad, men eftersom mina händer är bundna är jag tvungen att stödja mig på armbågarna. Han trycker ner mina knän i sängen så att jag ligger med ändan i vädret och då klatschar han till mig hårt. Innan jag hinner reagera tränger han in i mig. Jag ropar högt – av slaget, men också av det plötsliga angreppet och det går för mig omedelbart, om och om igen. Jag är i fullständig upplösning medan han borrar sig in i mig på det ljuvligaste vis.

 

En hård boll av sexuell längtan. Ja, varför inte? Det var jag nog. Och plötsligt lyfter han upp mig och tar sig ut under mig. Nu är han bakom mig och jag sitter kvar så som jag satt gränsle över honom i soffan. Mina händer är inte bundna med slipsen, som Anastasias, utan armbågarna tar stöd mot soffans rygg. Jag tror att han i ren självbevarelsedrift drar av sig slipsen vid det här tillfället, för den ser jag nämligen inte mer. Sen börjar han ta sig an mig.

 

Han drar upp min långa klänning till midjan. Strumpbyxorna tog jag av så fort vi kom hem. Trosorna är fortfarande mellan mig och handen som smeker. Han kysser mig i nacken. Luktar på mig. Det går långsamt och allt känns dimmigt. Han tar av mig klänningen hela vägen upp. Slickar sakta längs min ryggrad. Tar av bh:n.

 

Och så plötsligt! Ner med trosorna och en smäll! Alltså: hahaha. Jag börjar verkligen skratta. Och som Anastasia ropar jag högt av slaget. Men jag kan tyvärr inte påstå att det ”gick för mig omedelbart”. Han trycker ner mig mot soffan och slår lite till. Vi börjar brottas och skrattar båda två.

 

Men sen fortsätter vi. Han smiskar några gånger till och jag försöker verkligen ta det på allvar och njuta. Skrattar inte. Njuter. Men inte direkt av smiskandet. Och det är inte nödvändigtvis för att det inte kan vara lite skönt ibland, utan mest för att det var som att det var skrivet i ett manus. Och därför kan jag inte komma. Vi håller på ett tag men sen lägger vi oss i sängen, dricker vin, pratar och äter chokladkakor med jordnötssmör i. Slappnar av och somnar med den där solformade sänggaveln över oss.

 

Hotellets särskilda Fifty Shades-drink. Inte så god, men fin.

 

KAPITEL 13: Bara ett enda bord. Rummet är litet men inredningen exklusiv. Under en glimmande takkrona står bordet med stärkt linneduk, kristallglas, silverbestick och en bukett vita rosor. Hela rummet med sina mörka träpaneler genomsyras av en ålderdomlig charm. Kyparen drar ut min stol och jag sätter mig. Han lägger servetten i mitt knä. Christian sätter sig mitt emot mig. Jag kikar på honom mellan ögonfransarna.

 

I boken är det dags att skriva sexkontrakt i den privata matsalen på hotellet. För mig och min älskare är det dags att äta Alla Hjärtans Dag-brunch i den betydligt trevligare restaurangen. “Den privata matsalen” som vi har fått se är ett konferensrum med åttiotalsinredning som delats upp med tillfälliga väggar. Där vill man inte sitta.
 

Vi dricker bubbel och jag ”kikar på honom mellan ögonfransarna”. Det var inte som i Fifty Shades, det här. Men det var definitivt något som förde oss närmare varandra.

 

Texten publicerades ursprungligen i tidningen Amelia. Läs även vår recension av bioaktuella Fifty Shades Of Grey: "Så förbannat tråkig."

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!