XAVIER VEILHAN

En konstrunda till

11:31 27 Feb 2024

Här är några av alla utställningar i huvudstaden som inleder konståret 2024. 

LEIF ELGGREN
Belenius, Ulrikagatan 13
Bild- och performancekonstnären tillika författaren, kompositören och konstboksförläggaren Leif Elggren bor och arbetar i Stockholm. Hans varierande skapande involverar som oftast drömmar, absurditeter och sociala hierarkier som vänds upp och ner. Här kan du förvänta dig ikonografiskt material som kungliga kronor, emblematiska symboler, virus, smittsamma sjukdomar, möbler och kombinationen av gult och svart. Men högst sannolikt en njutning även för dig som inte håller på gnaget.
29 februari - 28 mars


JESPER WALDERSTEN
CFHILL, Västra Trädgårdsgatan 9
En grotta att vissla ifrån
är titeln på Jesper Walderstens återkomst till CFHill. Waldersten arbetar i flera discipliner såsom måleri, fotografi och grafik. Som tecknare är han dessutom känd för sina illustrationer i Dagens Nyheter. Utställningen på CFHILL beskriver han bäst själv. 

Oljemålningarna kommer alla från samma plats och historierna vidrör varandra, slår i, släpper och flyr undan. Kanske kan du se din barndoms berättelse i penseldragens oroliga sökande. Kanske möter du din egen blick. Kanske finner du en grotta att vissla ifrån.
15 februari - 1 mars

XAVIER VEILHAN
Andréhn-Schiptjenko, Linnégatan 31
Xavier Veilhans arbete är mångfacetterat och omfattar skulptur, installation, måleri, fotografi samt hybrider av dessa. Med ambitionen att genomföra en så klimatneutral transport som möjligt så kommer Veilhan tillsammans med ett team att segla från Frankrike till Stockholm med verken som ska visas i denna utställning. Ett sätt att utmana och inspirera till nya tankar om hur konstverk kan transporteras. Vi hoppas att de kommer fram i tid! 
22 februari - 6 april

RINKO KAWAUCHI
Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22 
En av de mest etablerade konstnärerna i Japan kommer till Sverige för en utställning på Fotografiska. Rinko Kawauchi är känd för sitt drömska bildspråk och i den nya utställningen A faraway shining star, twinkling in hand visas över 40 verk ur konstnärens två senaste serier M/E och An interlinking. Verken spänner från fotografier till video, ljuslådor och fotoskulpturer.
19 januari - 14 april

RYAN MROZOWSKI
Galerie Nordenhake, Hudiksvallsgatan 8
Galerie Nordenhake presenterar sin andra utställning med den amerikanske konstnären Ryan Mrozowski. Utställningen består av nio målningar och sex fotografiska verk. Målningarna tillhör den hittills ej visade serien Split Paintings och består av några av de mest abstrakta verk som konstnären har skapat. Fotografierna i sin tur är silvergelatintryck som föreställer staplade böcker. Ryan Mrozowski föddes i Indiana 1981 och bor och arbetar för närvarande i Brooklyn. 
22 februari – 6 april

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!