En inblick i Mårten Anderssons sjuka psyke

15:42 16 Jul 2019

Ännu ett bevis för att Mårten Andersson är tokig.

Jag har egentligen semester. Jag är faktiskt just hemkommen från fyra dagar i Berlin, så ni kan ju gissa hur jag mår. Men igår läste jag en intervju i Aftonbladet som gjorde att jag blev tvungen att ta på mig rustningen och sätta mig i sadeln igen.

Intervjun är med Mårten Andersson, som hävdar att Pernilla Wahlgren snott namnet på hennes kommande show Hybris från honom. Först tänkte jag att Aftonbladet måste ha missförstått Mårten Andersson. Att Mårten Andersson, som ju är en komiker, skojat om att hon stulit namnet och att de gjort en höna av en fjäder. Men Mårten Andersson skojar inte, förstår man när man läser intervjun. Mårten Andersson är bara fullständigt galen.

Låt oss gå igenom intervjun citat för citat.

1. Tacksamhetsskulden
"Min första tanke när jag såg affischen och att hon skulle göra en show med samma namn var att jag blev förvånad. Jag känner ju Pernilla lite också. För några år sedan var jag programledare för Kanal 5:s ”Mitt liv är ett skämt” där jag och Kristoffer Appelquist lärde olika kända människor göra stand-up. Pernilla var då med och det var jag som fick coacha henne. Och det här blir tacken, att man snor mitt shownamn och mitt upplägg"

Mårten Andersson tycker alltså på allvar att Pernilla Wahlgren står i tacksamhetsskuld till honom eftersom hon gästade hans tv-program för tio år sedan.

2. Mårten Anderssons shows plats i det kollektiva medvetandet
"Man gör inte så här. Hybris är också ett rätt så gammaldags uttryck som inte så många använder längre, man säger snarare storhetsvansinne. Att någon inte skulle känna till att min show fanns känns väldigt osannolikt. Om inte Pernilla själv sett det så borde någon i hennes team ha gjort det. Med tanke på hur framgångsrik hon är känns det chockerande att man snor idéer från andra."

Det finns så mycket i det här citatet. För det första är det ju roligt att Mårten Andersson tror att han är ensam i Sverige om att använda ordet hybris. Alla andra säger storhetsvansinne. Men det bästa med det här citatet är förstås att Mårten Andersson lever i tron att det känns "väldigt osannolikt" att någon inte skulle känna till hans tre år gamla föreställning. Enligt honom är den up there med Kristina från Duvemåla, Chess och The book of mormon.

3. Artworket

”Ja det är uppenbart att du har hybris Pernilla Wahlgren, som alltså både har snott mitt shownamn och även upplägget på ditt artwork. Säg till om du vill ha mitt manus också när du ändå är i farten”

Det enda som egentligen är likt är ju att det förekommer en mobiltelefon på båda affischerna. Mårten Andersson måste vara först i världen med att använda sig av en telefon på en poster.

Men det riktigt konstiga med att Mårten Andersson är så arg förstås att han och Pernilla Wahlgren håller på med så olika typer av underhållning. Jag hade förståt honom till viss del om det var Måns Möller som skulle göra en standupföreställning med namnet Hybris. Men nu framstår Mårten Andersson bara som en rättshaverist.

Pernilla Wahlgren sa i alla fall något roligt när Aftonbladet ringde upp och lät henne bemöta Mårtens kritik.
– Han kan ju döpa sin nästa show till ”Kränkt”.

Hahaha.

Läs även: Mårten Andersson skymtad på Spy Bar

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!