Foto: Henric Hemmerlind & Michelle Bondulich

Elliphants nya musikera

17:00 4 Feb 2021

Även om Elliphant tagit en längre paus från musiken är hon fortfarande ett välkänt namn. Efter fyra år av tystnad släpper hon äntligen ny musik, och i samband med singeln Could This Be Love som släpptes förra veckan har hon även släppt en musikvideo som släpptes idag.

Vi har pratat med Elliphant om den nya musikeran, hennes kommande album och mycket mer. 
– Även om karriären va på topp för fyra år sen så va Jag som ett förlorat frö i stormen , så det tog fyra år för mig att hitta en tillräckligt bördig bit jord att landa i och börja gro. Ja ville så gärna skapa familj och den biologiska klockan dånade och det krävdes ett ordentligt brake för att skapa rätt förutsättningar för att kunna göra det. Det va en prioritering som kostade mig mycket men resulterade i den största skatten man kan få. En familj. 

Berätta om ditt kommande album som släpps i vår. 
Jo, Jag har ju ett album som legat och dammat ett tag ROCKING HORSE heter det. Jag har snickrat ihop det med Mark Rankin i Los Angeles och jag anser det vara det mest musikaliskt genomtänkta album jag har gjort. Det spretar en del som det alltid gör med min musik, där finns mycket klassisk pop men också en del mer punkigt och rockigt material. Det är en lite mer nedtonad Elliphant man möter. Jag och Mark satt i hans garage i tre månader och experimenterade ihop det, jag har alltid velat göra ett album på det sättet. Ska bli väldigt skönt att äntligen släppa iväg det i vindarna. 

Din nya musik beskrivs som början av en ny era, på vilket sätt? 
Jag har lite gjort det till min grej att aldrig stagnera och vill utmana idén att man som artist bör hålla sig till ett sound. Jag representerar evolution och är en levande växande ständigt utvecklande varelse. Det kommer hela tiden vara en ny era. Men visst! Jag har utforskat lite nytt sound på senaste skivan, jag har också blivit mamma och har förhoppningsvis lämnat något destruktivt bakom mig . Jag ser mig själv skapa mer tidlös musik än typ edm i framtiden men det är lika bra folk vänjer sig vid att Elliphant aldrig kommer landa i ett sound, helt plötsligt kommer någon edm-låt säkert! Jag har även en del elektroniska dansiga projekt på gång. Everything change Nothing remains. 

I låten ifrågasätter du vad riktig kärlek är, vad är riktig kärlek enligt dig?
Jag har turen att jag ofta blir kär när någon behandlar mig fint och bra, när jag känner att jag växer som person i samspel med en annan människa växer min kärlek. Men jag har också upplevt en annan känsla som man lätt misstar som kärlek, nämligen den där man mer är besatt av att bli bekräftad av någon som inte kommer att bekräfta en tillbaka. Den desperata känslan av att vara otillräcklig och ovärderlig en annan persons kärlek när den egentligen bara inte känner likadant och inte är ärlig med sina känslor och håller dig kvar. 

Berätta om musikvideon. 
Jag och min kille Florian Dezfoulian har gjort den ihop! Idén kom ur att jag ville lyfta fram och omfamna min nya kurviga post preggokropp typ, och jag fick hjälp av dom bästa sminkösena, hårstylister och desigmänniskorna i hela stan för att förverkliga min vision. Det är jag och mina två världssnygga sidekicks i ett ganska kyligt och melankoliskt performance som landar i något oväntat.. Den är inspelad på vackra Oscarsteatern. Vi är väldigt stolta att vi pulled it of. Min dotter va bara två månader när vi filmade och fanns med under hela inspelningen. 

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!