Elise – mode för kroppsliga rättigheter

Redaktion 10:59 20 Sep 2017

Idag den 20 september lanserar RFSU det nya modemärket Elise, en kollektion som tar ställning för kroppsliga rättigheter. 

Det nya modemärket, som bland annat kommer att säljas på Colette i Paris, lyfter fram budskap om individens rätt att bestämma över sin egen kropp, sexualitet och identitet. Budskapen i kollektionen utgår från RFSUs definition av Body Rights och bilderna till densamma är fotograferade av konstnären och kroppsaktivisten Arvida Byström. Bland personerna som bär budskapen i kampanjen finns bland andra Freja Lindberg, Cassandra Klatzkow och Ken Gacamugani.

Namnet Elise är en hyllning till Elise Ottesen-Jensen som grundade RFSU 1933 och alla intäkter från försäljningen kommer att gå till organisationens arbete i form av opinionsbildning och sexualupplysning, både i Sverige och internationellt. Det är inte första gången organisationen gör ett politiskt laddat modeprojekt. Redan under 60-talet startade RFSU kampanjen "Blommor och Bin" som drevs tillsammans med 38 butiker runt om i landet, med klassiska prints som ”Ikväll får 107 svenskar gonorré”.

– Då precis som nu är syftet att människor ska kunna bära viktiga budskap tillsammans. På kroppen, för kroppen, säger Maria Andersson som är Generalsekreterare för RFSU.

Förutom på Colette kommer Elise att säljas i en popup-butik på Karlavägen 5 i Stockholm, samt online på elise1933.com.

Läs även: De vill ta över jeansmarknaden med manchester.  

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!