Efter ”Paris, je t’aime” och ”New York, I love you” – nu är det dags för Malmöversionen

15:15 4 Sep 2017

Malmö i blickfånget när novellfilmssuccén kommer till Sverige.

Cities of Love är namnet på en internationell rörelse som jobbar med hållbar stadsutveckling. Initiativet finns sedan tidigare i städer som Delhi, Rio, Rotterdam, Shanghai, Marseille och Berlin. För allmänheten är dock rörelsen mest känd för sitt novellfilmskoncept där man låter välkända regissörer och skådespelare gestalta olika aspekter av en utvald stad i små kortfilmer-i-filmen. Paris, je t’aime (2006), New York, I love you (2008) och, nu senast, Rio, I love you (2014) är alla ett resultat av Cities of Loves filmsatsning.

Nu har alltså turen kommit till Malmö. I praktiken innebär det att man dels kommer att producera en långfilm, och dels att man med stöd från Malmö stad sätter upp en digital plattform där målet är att sprida hopp och positivitet.

Att Cities of Love väljer att ta sig an just Malmö – och inte någon annan storstad i regionen – är projektledaren David Carlsons förtjänst. I Sydsvenskan kunde man nyligen läsa om hur Carlson träffade på Cities of Love-upphovsmannen Emmanuel Benbihy under en konferens i Seoul.

– Vi började prata där på en middag i Seoul och jag tror inte han kände till Malmö. Han hade tänkt på Skandinavien, men snarare tänkt på Stockholm och Köpenhamn. Men jag sade ”nej, det finns något mycket roligare” och berättade om Malmö som ju samlar invånare från nästan alla länder i världen. Visst har vi våra problem, men vi har också en intressant dynamik och möjligheter, berättar David Carlson i Sydsvenskan.

Vad beträffar långfilmen är det Helena Danielsson (Call Girl, Svinalängorna m.m) som kommer att ha det övergripande ansvaret som producent. Filmen – som kommer att få titeln Malmö, I love you – bygger på tio historier om kärlek, skapade av tio olika regissörer från tio olika stadsdelar i Malmö. Vilka som kommer att spela i dessa "novellfilmer" är fortfarande oklart. I rollbesättningen till tidigare upplagor kan nämnas att namn som Natalie Portman, Willem Defoe, Bradley Cooper, Maggie Gyllenhaal och Steve Buscemi har medverkat.

Arbetet med Malmö, I love you drar officiellt igång den 6 september. David Carlson och hans kollegor ser stora möjligheter för projektet.

– Malmö, I Love You kommer att lämna ett bestående arv utöver en aktiv värdedriven rörelse och producerat medieinnehåll. Det visar på vilka positiva effekter det får när myndigheter, företag, kreativa aktörer och stadsbor förenas och agerar gemensamt för en hållbar utveckling, skriver man i ett pressmeddelande.

Här hittar du mer info om "Malmö, I love you".

Du har väl inte glömt att följa Nöjesguiden på Facebook?

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Strøm - Centiliter & Gram (Malmö) & Rust (CPH)

I samarbete med Klubb Smörrebröd ordnade vi förfest till elektroniska musikfestivalen Strøm på Centiliter & Gram i Malmö.

Strøm Malmö
I samarbete med Klubb Smörrebröd ordnade vi förfest till elektroniska musikfestivalen Strøm på Centiliter & Gram i Malmö.

Basutbudet, Stash Crew och DJ Carsten Holm körde sina tyngsta och efter dryck och annat obligatoriskt avgick buss till Rust i Köpenhamn där Strøm-festivalen har multilektronisk fest.

Svenssons jeans är inte ett dugg Svensson

Höstens jeans från Svenssons damkollektion är fina. Mycket fina.

Jag skulle kunna babbla på om hur fina de vida, mörka jeansen från skånska Svensson är, men jag har inte lust. Istället har jag en vädjan till Gud:

 

Snälla, ge mig det vita plankgolvet!