Dumplings och annan dim sum

Redaktion 15:30 14 Sep 2022

Matprofilen Karin Lei släpper sin första bok. 

Malmöbon Karin Lei skriver till vardags bland annat bloggen Chopstick Stories. Nu är hon aktuell med sin första bok. Dim sum betyder ”att beröra hjärtat” på kinesiska och bland rätterna i Karins bok finns alltifrån fyllda dumplings, fluffiga ångade baos och friterade vårrullar till eggtarts och silkiga risnudelrullar. 

Det kantonesiska köket står för de mest kända varianterna på dim sum, men genom åren har andra regionala kök och streetfoodfavoriter inkluderats på menyerna. Idag lär det finnas över tusen olika rätter som kan räknas som dim sum.

Boken innehåller ett femtiotal recept på klassiker som gow (dumpling med räka), shumai (ångad fläskdumpling) och char siu bao (bao med fläskfyllning). Du kan också läsa om dim sum-kulturen, ingredienser, teknik och tips för att laga hemma. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!