Dumplings och annan dim sum

Redaktion 15:30 14 Sep 2022

Matprofilen Karin Lei släpper sin första bok. 

Malmöbon Karin Lei skriver till vardags bland annat bloggen Chopstick Stories. Nu är hon aktuell med sin första bok. Dim sum betyder ”att beröra hjärtat” på kinesiska och bland rätterna i Karins bok finns alltifrån fyllda dumplings, fluffiga ångade baos och friterade vårrullar till eggtarts och silkiga risnudelrullar. 

Det kantonesiska köket står för de mest kända varianterna på dim sum, men genom åren har andra regionala kök och streetfoodfavoriter inkluderats på menyerna. Idag lär det finnas över tusen olika rätter som kan räknas som dim sum.

Boken innehåller ett femtiotal recept på klassiker som gow (dumpling med räka), shumai (ångad fläskdumpling) och char siu bao (bao med fläskfyllning). Du kan också läsa om dim sum-kulturen, ingredienser, teknik och tips för att laga hemma. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!