Drogögon mitt i ansiktet – ny pjäs på Reflexen om medelklassens knarkande

Amanda Rönnell 15:44 24 Jan 2023

Den fria teatergruppen Spångs Orkester är tillbaka efter den hyllade föreställningen Yttrandefrihet På Riktigt lr Flashback iaf, med en sprillans ny pjäs som sätts upp i samarbete med Teater Reflex. Den nya föreställningen Drogögon mitt i ansiktet har premiär den 28 januari på Reflexen i Kärrtorp och spelas under fem kvällar till och med den 11 februari.

I Drogögon mitt i ansiktet har vi valt att fokusera på medelklassens knarkande och hur vi inte pratar om det. Kanske är det det farligaste. Vårt kollektiva ignorerande, skriver Spångs Orkester på sin hemsida. 

Pjäsen utspelar sig hemma hos Kajsa. Hon fyller 30 år och det är dukat till fest. Släkt och vänner är inbjudna. Mamma, pappa, far- och morföräldrar under samma tak som mer jämnåriga bekanta. Mitt i alla festligheter har en annan, objuden gäst letat sig in på festen. Först bara som en pust från balkongen. Senare i form av upprepade, snabba besök till toaletten. Det förekommer droger på festen...

Spångs Orkester skriver på sin hemsida att tanken är att belysa “samtalet som inte finns”. Pjäsen föddes ur en vilja att skifta fokus från de som säljer droger, till de som köper. Detta för att motarbeta bilden av knarkare som enbart utslagna och förlorade individer. Underlaget till föreställningen bygger på intervjuer med människor som har erfarenhet av narkotika och drogbruk, med syftet att öppna upp för samtal om drogers positiva och negativa konsekvenser.

 

Stad: 
Lokal: 
Regi: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!