Drick hemma!

13:34 22 Jul 2021

Krogrestriktionerna har sjunkit till ett minimum jämfört med vad vi har tvingats vänja oss vid. Men visst vill vi ändå kunna njuta av något gott i strupen på hemmafronten? Här är några av de roligaste flytande nyheterna den senaste tiden. 

HERNÖ SIPPING GIN 
Gin, 677 kr
Norrlands stolthet har släppt årets Sipping Gin som är en symbios mellan Hernö Dry Gin och Brännland Iscider och Sauternesvin. Sextio dagars fatlagring har gjort sitt till de drygt 1000 flaskor som kommit ut på marknaden. 

PEACHY BULLDOG 
Öl, 19:90 kr
Gotlands bryggeri har gjort det igen, denna gång med en fruktig ipa med tydliga toner av torkade aprikoser. Låter det somrigt och läskande? Det är det. 

PANGPANG TULLY 
Öl, 44:90 kr
Pangpang-Fredrik gör sitt andra samarbete med den irländska whiskeyjätten Tullamore Dew. Denna gång är det en suröl som står i centrum och kreationen hämtar sin inspiration från Tullamores XO Caribbean Rum Cask Finish. Resultatet är fullt av karibiska smaker som ananas, mango och rom och har lagrats på just romfat ihop med vaniljstång och kokos. Finns i beställningssortimentet från och med den 19 juli. 

HEDEMORA LAGER
Öl, 19:50 kr
Oppigårds är en trotjänare inom öl. Kanske sällan den mest överraskande, men alltid balanserat och framför allt väldigt gott. Om du ska belöna dig själv med en iskall och krispig lager efter en klippt gräsmatta eller rensad rabatt är det här ett ypperligt alternativ.  

SOMMARVETE
Öl, 21:90 kr
Östersunds Nya Ångbryggeri levererar den perfekta följeslagaren till sommarens mer kryddstarka rätter. Toner av banan och kryddnejlika ackompanjerar vetesötman perfekt. Finns i det tillfälliga sortimentet i detta nu och sommaren ut. 

SAPERAVI QVEVRI
Rött vin, 158 kr

Det relativt nya varumärket Askaneli Brothers drivs av de tre yngsta bröderna i familjen Askaneli, som har odlat vin i Georgien sedan 1800-talet. De senaste åren har man börjat producera en viner jästa och lagrade i amfora, som i Georgien kallas Qvevri, och denna pärla har nått hyllorna på bolaget. Köp nu och drick direkt eller längre fram. 

CLARÉ J.C LANGHE NEBBIOLO
Rött vin, 154 kr

Ljus och lite bubblande Nebbiolo till kanonpris som passar absolut bäst att dricka något kyld under sommarmånaderna, det vill säga exakt nu. Drick som den är med på sin höjd lite snacks till. 

VINISUD
Webbshop

Italienska kvalitetsviner till humana priser. Det är precis vad som erbjuds på fina Vinisud. Fri frakt vid köp över 48 flaskor, så det gäller att ligga i. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!