Drick hemma!

Redaktion 09:56 11 Nov 2022

Låt dessa drycker flyta i glasen för att göra höstmörkret något mer uthärdligt. Som en extra bonus bjuder vi även på lite smart förvaring.

EL SUECO
Rött vin, 229 kr 
En spansk nyhet i beställningssortimentet. Fruktdriven smak med snälla tanniner som med fördel matchas med mat av det kraftigare slaget. Etikettens dalahäst symboliserar vinhusägares uppväxt i Dalarna, och namnet är synonymt med det smeknamn han fick vid återkomsten till Spanien.

JULIÉNAS 
Rött vin, 209 kr
Château Fuissé ägs sedan 1862 av familjen Vincent och sedan 2003 drivs verksamheten av Antione Vincent som även är vinmakare. Druvorna till detta vin består till 100 procent av Gamay och kommer från en vingård den östra sidan om byn Juliénas.

AU BON CLIMAT
Rött vin, 239 kr

Kryddig pinot noir med inslag av jordgubbar och körsbär. Drick med fördel som det är eller till exempelvis kyckling. 2020 är inte bara en väldigt bra årgång utan också den sista signerad vinmakaren Jim Clendenen som gick bort 2021. 

PAUL JABOULET DOMAINE DE THALABERT
Rött vin, 279 kr
Stora och kraftiga smaker med inslag av charkuterier och fat är vad som bjuds av denna Syrah från Domaine de Thalabert. Drick gärna till vilt och låt den långa eftersmaken klinga av i lugn och ro.

OKINAWA LAGER
Öl, 14,90 kr
När teknikföretaget Teenage Engineering släpper sin första öl är det i samarbete med ölproffsen på Stigbergets. Resultatet är en lätt lager med viss sötma, förpackad i en av de snyggaste burkarna vi har sett på länge. 

VASA 1628
Brännvin, 499 kr
Ett historiskt brännvin återskapat från en enda droppe av det spritfynd som gjordes vid bärgningen av regalskeppet Vasa. Tydlig smak av anis och en touch av ek. Drick med vördnad och känn historiens vingslag. 

THE FAMOUS GROUSE SHERRY CASK FINISH
Whisky, 299 kr

Den berömda moripan får en ny småkusin i form av en whiskyvariant som har slutlagrats på sherryfat av europeisk ek. Slutprodukten har en något sötare och fruktigare karaktär än originalet, och flaskan pryds av en spansk sandtjäderhona för att symbolisera sherryns spanska arv.

TAMNAVULIN TASTE BOX 
Whisky, 329 kr

Ett provningskit innehållande det lilla skotska destilleriets fem mest uppskattade single malts som lagrats på sherry- och rödvinsfat. En julkalender för vuxna som landar i det fasta sortimentet den 1 december. 

DOMETIC DRAWBAR 
Vinkyl, 11 999 kr 
En nyhet från Dometic i form av en diskreta vinkyl med utbytbara fronter som smälter in i vilket kök som helst. Lådan rymmer fem flaskor och säkerställer att dessa alltid är klara att serveras vid perfekt temperatur.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2022.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!