Drick hemma!

Redaktion 09:58 15 Nov 2021

Här är några av de roligaste flytande nyheterna just nu. 

DOMAINE JEAN FOILLARD 2021
Rött vin, 149 kr
Självklart kan vi inte bortse ifrån det faktum att tredje torsdagen i november infaller under tiden den här tidningen ligger ute. Årets viktigaste högtid Beaujolais Nouveau firar vi gärna med ett glas Jean Foillard i näven.

PSI
Rött vin, 279 kr

Vingårdarna där tempranillo- och grenachedruvorna till Psi odlas drivs enligt biodynamiska principer. Vinet görs av vinmakaren Peter Sisseck som bland annat även ligger bakom Pingus, och  PSI har dessutom lagrats 17 månader på fat som tidigare har innehållit just detta. Prislappen ligger emellertid på cirka en tredjedel av detsamma.

LES SURVIVANTS 2017
Rött vin, 868 kr

Jean Francois Ganevats eftertraktade pärla till rödpang släpps som en webblansering den 18 november. Det gäller med andra ord att hänga på låset om du vill ta din vinsamling till en helt ny nivå. 

GUT OGGAU THEODORA 2020
Vitt vin, 189 kr 
Fina Theodora är tillbaka i tillfälliga sortimentet. Toner av vinteräpplen och kanel gör detta till ett vitt vin som går alldeles utmärkt att njuta av även under denna säsong. 

GOTLAND BOTANICAL GIN
Gin, 396 kr
Knappt ett dygn tog det innan den första batchen av Konceptism och Gotland Spirits samarbete med smak av martall och salmbär sålde slut. Men lagerhyllorna fylls på ska du se, så det är inte kört att lägga vantarna på ett eget exemplar innan året är slut. 

NO HAZYTATION
Öl, 49:90
This is hows New England kommer ur ett samarbete med instagramkontot Drickor (Robin Bruhn) och dennes designerkollega Carl Bachmann. No Hazytation är en rund och fruktig öl brygd med den klassiska humlekombon Mosaic och Citra.

MARIESTADS WINTER STRONG ALE
Öl, 229 kr
Julölen börjar (äntligen) trilla in på Systembolagets hyllor och i beställningssortimentet. Denna relativt mörka och fylliga lager är inte bara god på ett vuxet sätt, utan gör sig även riktigt bra på det dukade bordet. Drick från och med nu och fram till fastan. 

GRYTHYTTANS SKOGSGLÖGG
Glögg, 98 kr
Till skillnad från de flesta andra glöggsorter som görs på vin från vindruvor produceras Grythyttans Skogsglögg på en fruktbas av äpplen och bär, vilket ger en fräsch bas som matchar det klassiska glöggreceptet som handen i handsken. Går att njuta både kall och varm.

HELLSTRÖM GLÖGG
Glögg, 258 kr
Gotländska Hellström Gin släpper en ekologisk glöggvariant. Även denna med bas av äpple och bär piffad med julkryddor och i detta fall givetvis gin. Begränsat antal flaskor så var ute i god tid. 

KRALLIGT OCH KRYDDIGT #3
Vinlåda, 900 kr
Gullberg by Stockwine släpper en låda med fyra viner som är lite fylligare än det generella sortimentet. Perfekt att kura upp sig framför brasan och värma sig med. 

MISSA INTE: AVSKALAT
Mässa, avskalat.nu 
Naturvinsfestivalen Avskalat är tillbaka efter ett år i träda. Över ett hundratal producenter och importörer flyttar den 20 oktober in på Münchenbryggeriet i Stockholm. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!