Drick hemma!

21:29 23 Jul 2020

Vi fortsätter till stor del att dricka hemma ett tag framöver. Här är några av de drycker du kan passa på att njuta lite extra av under kommande månad.

HERNÖ SIPPING GIN 
Gin, 648 kr
Den fjärde utgåvan av Hernös lagrade gin är ett samarbete med grannarna på High Coast Distillery. Ginet har fått vila i tre veckor på 200-liters bourbonfat och släpps på totalt 798 flaskor, varav 750 stycken går till den svenska marknaden. 

CHINON GABARE
Rött vin, 199 kr

Chinon ingår i vinregionen Loire och är en appellation för röda viner producerade på druvsorten Cabernet Franc. Druvorna är odlade i området runt staden med samma namn. Denna lilla pärla ur det tillfälliga sortimentet bär smak av plommon, svarta vinbär samt lagerblad och passar utmärkt till såväl vegetarisk som den grillade karrén.

ANANANAS IPA
Öl, 26:90 kr 

Det tredje släppet i Sigtuna & Friends Keg Club finns ute på berörda krogar sedan början av juli, men kommer faktiskt till Systembolaget också. Släppdatum är den 3 augusti för den förföriska New England IPA:n, men se upp för den tämligen förrädiska alkoholhalten.

WILLOW'S CREST ROSÉ
Cider, 16:90 kr 
Sagan om den lilla fågeln Willow fortsätter. Det började med lagern Wuk Wuk, och kapitel två levereras i form av en blekrosa päroncider med smak av rosenblad och mango. Finns tillgänglig på de flesta Systembolag från och med slutet av juni.

THE KING'S CUP 
Öl, 19 kr
Den danska ölproducenten Mikkeller gör gemensam sak med Burger King och släpper en alkoholfri veteöl som serveras på hamburgerkedjans samtliga restauranger. The King's Cup är en del av kedjans koncept World Gourmet och går på grund av den nästintill obefintliga alkoholhalten givetvis att ta med sig. 

HOMONNA KEKFRANKOS
Rött vin, 279 kr
Attila Homonna är till vardags en av Tokajs mest framstående producenter. I det här släppet hittar vi emellertid den ungerska varianten av Blaufränkisch, Kékfrankos, som drar lite åt Pinot Noir. Då flaskan dessutom är av typen magnum behöver du inte vara rädd att den ska ta slut lika fort. Finns i beställningssortimentet i detta nu.

PURITY MEDITERRANEAN CITRUS SPRITZ
Aperitif, 279 kr
Med storsäljaren Purity Vodka 34 som bas har Puritys spritz blandats ner till en alkoholhalt på 30%. Inga artificiella sötningsmedel har tillsatts utan den är smaksatt med grapefrukt, söt-respektive bitter orange samt bergamott och malört. Perfekt som den är eller med lite tonic.

GNISTA BARRELED OAK 
Alkoholfri sprit, 225 kr
Efter en framgångsrik lansering av Gnista Floral Wormwood kommer nu nästa släpp från malmöstartupföretaget. Den första kommersiella batchen av Gnista Barreled Oak kommer att finnas på marknaden i augusti 2020, och i första skedet säljs den bara i den egna webbshopen samt i utvalda barer.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2020.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!