Drick hemma!

09:06 23 Jun 2020

Vi fortsätter till stor del att dricka hemma ett tag framöver. Här är några av de drycker du kan passa på att njuta av kommande månad.


KADARKA

Rött vin, 198 kr
Serbiska Oszkar Maurer är vinmakare i fjärde generationen. Egendomarna omfattar dels vingårdar som ligger vid gränsen mot Ungern men man har även odlingar vid i den serbiska regionen Srem. Druvsorten kadarka odlas framförallt i Östeuropa och på just Balkan. Flaskan finns i Systembolagets tillfälliga sortiment.


MACKMYRA FRIHET 

Whisky, 4990 kr
Den svenska whiskytillverkaren bestrider en färsk reklamdom genom att lansera frihetswhisky, en serie whiskyflaskor som pryds av samma bilder som marknadsdomstolen vill förbjuda. I pengen ingår en donation till att driva processen vidare juridiskt. 


WISBY LAGER 

Öl, 15:50 kr
Den samtida klassikern har kommit i en alkoholfri variant i bolagets fasta sortiment. Perfekt för dig som vill kunna ta bilen hem från grillfesten. 


CUBA COLA ZERO

Läsk, 11:95 kr
Den svenska klassikern är tillbaka, marknadsledande i Sverige från februari till april 1953. Nu har den plockats upp av Spendrups och lanserats i såväl en sockerfri variant som en klassisk.


ALKOHOLFRI GIN & TONIC ROSÉ

Drink, 19:90 kr
Skånska Spritfabrikens alkoholfria RTD finns redan i dagligvaruhandeln, och från och med juni blir den tillgänglig i 225 av Systembolagets butiker. Drycken är så långt som möjligt gjord på skånska råvaror. 


HENDRICK'S MIDSUMMER SOLSTICE

Gin, 469 kr

När Hendrick’s master blender Mrs Lesley Gracie komponerade Midsummer Solstice matades kryddkorgen i kokbollen med osedvanligt många av de smakgivare som ger den speciella blommiga ton som kännetecknar Hendrick’s gin. Resultatet blev föga förvånande en djupt blommig gin sett till såväl smak som doft. 


APPLE ROAD 

Cider, 166:40 kr 
Fruktstereos senaste släpp på bolaget är ett hopkok på äpplen av sorterna Filippa och Gravensteiner. Eller ja, man kokar ju inte cider per definition men ni förstår.


CLOUDWATER IPA

Öl, 54:80 kr
På grund av de nya rutinerna kommer det en hel del nyheter på ölfronten även under semestertider på Systembolaget. Veckan efter midsommar släpps Cloudwater IPA som inte kommer att göra någon med smak för det tropiska besviken.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2020.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!