Drick hemma!

09:40 16 Nov 2020

Krogarna började precis komma på fötter igen, innan det var dags för nästa bakslag. Vi fortsätter med andra ord till stor del att dricka hemma på kammaren, och då är det viktigt att välja rätt. Här är några av nyheterna kommande månad. 

BEAUJOLAIS NOVEAU
Högtid, 89-149 kr

Beaujolais nouveau är ett vin på gamaydruvan som traditionsenligt börjar säljas den tredje torsdagen i november samma år som druvorna skördas. Detta uppmärksammas generellt på en mängd namnkunniga krogar, men för dig som hellre dricker hemma släpps ett par tusen flaskor i tre olika varianter även på Systembolaget samma dag. Bojo är ett lättsamt vin som namnet till trots inte har något överhuvudtaget att göra med Storbritanniens premiärminister.

VAR VÄNLIG
Vinlåda, 1100 kr

Fria viners sextonde blandlåda består av fyra olika rödviner på samma druva. Philippe och Agnes Badeas viner är producerade på 100 procent grenache, men från olika jordmåner som brukats över fyra hektar i Tulette, Rhône. 

MORGON MARCEL LAPIERRE
Rött vin, 249 kr
Det första släppet av denna enhörning signerad Marcel Lapierre fullständigt flög av hyllorna, men har fyllts på i omgångar såväl i webblager som i butik. Snubblar du över ett exemplar är det bara att haffa ögonaböj. 

AHRWEILER SPÄTBURGUNDER
Rött vin, 229 kr
Julia Bertram har sina rötter i Ahr utanför tyska Bonn. Hon är utbildad i vitikultur (fint ord för odling av vindruvor) samt oenologi (fint ord för läran om vin och vinframställning), vilket hon med all tydlighet visar med denna fina Pinot Noir. Urgod till fågel eller vegetariskt.

WINTER NEGRONI
Glöggsubstitut, 192 kr
Stockholms Bränneri tar sin glöggsuccé till nästa nivå detta år, och släpper en Negroni med smak av jul. Avnjutes som en Negroni eller uppvärmd som en glögg, du väljer! 

ELECTRIC NURSE CHRISTMAS ALE
Öl, 29:90 kr

Landvetterbryggeriet Electric Nurse startades av sjuksköterskan Ida Engström och elkonstruktören Peter Robertsson och började brygga kommersiellt 2012. Deras ale bär smak av klassiska julinslag som fruktkaka, knäck och apelsinskal.

N'ICE CHOUFFE
Öl, 66:90 kr
Den perfekta gå bort-presenten, eller när du bara får ta “en öl” framför Karl-Bertil Johnsson. I vilket sammanhang du än väljer att avnjuta den belgiska brygden bör det vara ett juligt sådant, en sån här chans kommer nämligen bara en gång om året.

SÅ ROLIGT SKA VI INTE HA DET: En historia om svensk alkoholpolitik
Bok, 199 kr
Journalisten Mattias Svenssons nya bok handlar om monopol, motböcker, skatter och förordningar och hur de (inte) har fungerat. En bok om Sveriges alkoholpolitiska historia, helt enkelt. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2020.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!