Drick hemma!

20:38 20 Jan 2021

Häll i. Håll ut! Drick inte mer bara för att du sitter hemma, utan fokusera hellre på att dricka bättre. Kolla vad som finns i Systembolaget senaste släpp, håll utkik på dina favoritimportörers hemsidor och följ folk du litar på i sociala medier. Eller så läser du bara denna sida slaviskt. 

A LITTLE BIRD TOLD ME
Öl, 37:90 kr
Brewskis nya IPA nådde bolagets hyllor i början av året, och är en fruktbomb som innehåller alla vitaminer du behöver för att ta dig igenom oxveckorna. Åtminstone smakar det så. 

NELSON SAUVIN IPA
Öl, 44:90 kr

På tal om fruktighet är New England-trenden långt ifrån över. O/O Brewings nya skapelse är på alla sätt och vis ett bevis för detta. Ett stort plus också för de alltid lika tjusiga burkarna. 

ÅRE BRÄNNERI WINTER SCANDINAVIAN GIN
Gin, 396 kr
Hanna Oleträ och Andy White som grundat Åre Bränneri har båda jobbat som såväl sommelierer som bartenders. Deras första gin släpptes i beställningssortimentet för snart ett år sedan. Nu är de aktuella med en special edition av densamma, som bland annat bär smak av lingon. 

HÅGA OLD TOM 
Gin, 522 kronor
Mer gin. Inte bara för att det är väldigt gott, utan också för att det kommer alltmer kvalitativ hantverksgin som är producerad på hemmaplan. Uppsala Destilleris tappning har måhända en saftig prislapp med tanke på att flaskan rymmer blott 500 milliliter, men kostar det så smakar det. 

JOHNNIE WALKER MASTER’S RUBY RESERVE
Whisky, 179 900 kr

Johnnie Walker firar 200 år med att släppa en handfull specialutgåvor. Den kanske mest iögonfallande, Johnnie Walker Master’s Ruby Reserve, är den dyraste whiskyn som någonsin har sålts på Systembolaget och kostar som en bättre andrahandslägenhet i Stockholms innerstad. 

SPILL
Sprit
Stora Coop i Wisby har gjort gemensam sak med den lokala sprittillverkaren Gotlands Spirits för att nå sin nollvision gällande matsvinn. Samarbetet går ut på att alla livsmedel som innehåller stärkelse och kolhydrater säljs för en symbolisk peng till destilleriet, som sedan gör sprit av resterna. Resultatet är serien Spill, som rullas ut på lokala krogar såväl som Systembolaget inom kort.

ELS VINYERONS SALTAMARTI 
Rött vin, 161 kr
Dryckesbutikens fantastiska pärla till bruksvin finns både som del i en blandlåda i Systembolagets beställningssortiment, men även för privatimport via detsamma för dig som är något mer dedikerad och kan tänka sig att vänta cirka en vecka.

STREKOV 1075 FRANKOVKA
Rött vin, 379 kr

Slovakiens naturvinsfader Zsolt Sütő strikes again. Frankovka 2018 har precis landat hos bolaget, och lär i vanlig ordning flyga från lagerhyllorna. 

APFELSHORLE 
Hantverksläsk, 25 kr
Allt som glimmar är inte guld, likväl som att all dryck som är god inte innehåller alkohol. Gbg Sodas vuxendricka är lika smarrig på egen hand som till mat. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!