Låt detta klinga i kassarna kommande månad.
THE DRY MARTINI
Aperitif, 329 kr
Gotlands Ginfabrik har släppt en färdig variant av världens bästa drink. För dig som inte orkar skaka eller röra.
AGITATOR EVIDENS SAUTERNES
Whisky, 899 kr
Arbogadestilleriet Agitators ambition är att göra smakrik whisky med bara tre års lagring på ekfat. Den senaste utgåvan Evidens Sauternes är enligt Agitator själva ett bevis på att metoden faktiskt fungerar, därav namnet.
NIKKA COFFEY GRAIN
Whisky, 599 kr
Redan 1918 reste Masataka Taketsuru till Skottland, och blev då den förste från Japan att studera whiskytillverkning vid University of Glasgow. Vid hemkomsten grundade han Nikka, som än idag är landets ledande whiskeyproducent. Denna variant är tillverkad av majs och korn samt destillerad i en så kallad "coffey still" som vanligtvis används vid ginproduktion.
RÅSTOFF COFFEE LIQUEUR
Likör, 189 kr
Danska Råstoff har släppt ett gäng olika likörer de senaste åren och nu har turen kommit till kaffe. En perfekt bas till din espresso martini, bland bara med espresso en skvätt vodka och skaka loss.
O.P. ANDERSSON
Alkoholfritt, 109 kr
Den internationella tävlingen Global Spirits Masters Competition korar årligen världens bästa alkoholfria drycker. O.P. Andersons alkoholfria snapsar kammade nyligen hem den allra högsta utmärkelsen för vit sprit under 0,5 procent. Bra för dig som vill ha kul utan strul.
FREAKY FRIDAY
Öl, 54:90 kr
Frukter som ananas, mango och persika trängs med sockerkaka och honung i denna dubbelt torrhumlade ipa. Pjäsen är ett kärleksbarn mellan svenska Omnipollo och Brooklynbryggeriet Other Half.
KELMAN TOURIGA NACIONAL
Rött vin, 218 kr
Familjeföretaget Kelman producerar enbart vin från sina egna vingårdar, och det har blivit hög tid för 2018 års årgång av Tjuriga Nacional att ta plats i det tillfälliga sortimentet. Mycket frukt i form av plommon och körsbär möter lite fat och choklad.
SICCAGNO
Rött vin, 329 kr
Arianna Occhipinti började sin resa genom vinvärlden redan vid 16 års ålder när hon följde med sin farbror Giusto till Vinitaly. Som 21-åring gjorde hon sin första egna årgång och nu är hon tillbaka med 2019 års årgång av Siccagno. 100 procent Nero d'avola och något av det finaste Sicilien kan erbjuda.
VIDEGÅRDS RÖDA
Rött vin
Ett rödpang som klarar chilihetta? Det är precis de egenskaper som kocken Erik Videgård lovar med sin kommande Dolcetto. Släpps i månadsskiftet via rapparen Petters vinimport Budbreak.
DEN NYA ÖLKULTUREN
Bok
Dryckesjournalisten Sanna Lindberg har sammanfattat vår imponerande samtida ölhistoria i sin kommande bok. Boken beskriver en experimentlusta utan motstycke, bryggeriet som den nya mötesplatsen, berättar om ipans intåg, utmaningarna med att brygga helt och hållet inhemskt och undervisar i hur man bäst parar öl och mat. Releasedatum är satt till slutet av mars.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02, 2023.