Drick hemma

Redaktion 10:51 21 Nov 2023

Festlager, rödpang, bubbel samt en hel del sprit är vad vi värmer oss med kommande månad. 

ÖLGÄRIS FESTLAGER
Öl, 34:90 kr
Facebookgruppen Ölgäris fortsätter att brygga säsongsöl och precis som tidigare gör det detta tillsammans med Vaxholmsbryggeriet Hop Notch. Detta öl som bryggdes lagom till gruppens sexårsjubileum är en frisk lager med toner av ljust bröd, ananas och citronskal. Perfekt till fest. 

AU BON CLIMAT SANTA BARBARA PINOT NOIR
Rött vin, 275 kr
Au Bon Climats signaturvin har släppts i ny årgång. Hundra procents Pinot noir från sex olika lägen i Santa Maria Valley ger tillsammans ett bärig och nyanserat rödpang med nätt eftersmak av anis. Drick nu eller om tio år. 

SIGGE JÄRNKAMINEN 
Rött vin, 262 kr
Sigvard Parling var en fotbollsspelare som bland annat spelade 37 landskamper för Sverige men inte minst vann två SM-guld för Djurgårdens IF. Hans smeknamn Järnkaminen gav sedermera också namn till lagets supporterklubb. Nu släpps vinet till hans ära, i form av en ekologisk Super Tuscan där druvblandningen består av 20% Sangiovese, 20% Cabernet Sauvignon och 60% Merlot. Ett måste för varje vindrickare DIF-supporter. 

LÅNGMYRE RESTU
Sprit, 689 kr

Boge Bränneris samarbete med Långmyre vineri fortsätter och årets gotländska motsvarighet till grappa har precis träffat hyllorna på Systembolaget. Den exklusiva digestiven görs på pressresterna från vineriets tillverkning och kommer i totalt 242 flaskor.

O.P. ANDERSON CALVADOS CASK 
Akvavit, 499 kr 
Andra delen i samarbetet mellan O.P. Anderson och Boulard är här. I våras släppte Boulard en calva lagrad på fat från O.P. Anderson destilleri i Matfors, och nu är det dags för tillbakakaka. O.P. Anderson Calvados Cask Finish finns i Systembolagets beställningssortiment. 

BODEGA BRUT
Mousserande vin, 159 kr
För vinälskarna på 20-gruppen, som förutom Tjoget också driver krogarna Liebling, Paradiso och Positano, blev nyöppningen av Hornstulls Bodega också startskottet till att själva börja importera vin. Nu tar de nästa steg med Bodega Import och lanserar en serie egna viner. Först ut är Bodega Brut, som är en Cremant de Loire på 100 procent chenin blanc från den familjeägda vingården Domaine Oudart.

ABSOLUT PAPER
Vodka, 219 kr 

Sveriges mest kända vodka släpper sin klassiska dryck i oklassisk förpackning. Efter ett mindre test i Manchester görs den nu tillgänglig för svenska konsumenter dels genom utvalda barer, samt via Systembolaget i en begränsad upplaga om 15 000 pappflaskor. 

PLANTATION SINGLE CASK
Rom
Plantations återkommande släpp Single Cask är tillbaka i en samling om sex produkter, var och en med ett eget uttryck. I år innehåller släppet rom från sex olika handplockade fat från sex olika västindiska öar, var och en i limiterad utgåva. Prislappen ligger runt tusenlappen per flaska och produkterna finns tillgängliga i Systembolagets beställningssortiment från och med den 25 november.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2023.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!