Drick hemma!

Redaktion 12:39 9 Dec 2022

Vi tipsar om några flytande inköp som kan förgylla årets mörkaste dagar. Snart vänder det. 

NERO FRIZZANTE
Rött mousserande, 172 kr 
Importören bakom orangevinet Amber One är tillbaka med ett lätt bubbligt rödvin med hög syra. Nero Frizzante är producerat helt utan tillsatser, klarning eller filtrering och har fermenterats en andra vända i ståltank innan flasktappning. Servera kallt som aperitif! 

SON ANTEM 
Producent
Strax söder om den lilla byn Alaró på Mallorca ligger Malin och Johan Lidbys nystartade familjeegendom. Den första skörden i form av vinerna Alba och Fosca finns ute nu i form av en låda om sex flaskor. Fler spännande släpp väntar runt knuten. 

BONTERRA ESTATE COLLECTION 
Rött vin, 249 kr
En ekologisk nyhet i det fasta sortimentet. Bonterra Estate Collection är en komplex cabernet sauvignon med inslag av fat och mörka bär. Gott till grillat kött eller vinterns långkok. Eller varför inte på en björnfäll framför brasan? 

ICON CHARDONNAY
Vitt vin, 399 kr
Sveriges mest sålda vita vin produceras av den nyzeeländska vingården Stoneleigh. Nu får den tillfälligt sällskap av en premiumkompis från samma producent. Icon Chardonnay gör comeback på svensk mark då den släpps i tillfälliga sortimentet. Högst begränsat upplaga dock så skynda fynda. 

PICA-PICA
Rött vin, 179 kr

Komplex portugis med bra tryck i smaken. Lite fat, lite tobak och inte minst kanel gör att den funkar såväl till julbordet som påsklammet om du orkar hålla dig tills dess. Pica-Pica är det latinska namnet för skatan som pryder etiketten.

I HATE TO SAY GOODBYE
Rött vin, 376 kr
En riktig raritet signerad Anders Frederik Steen i form av den sista skvätten carignanjuice från 2019 uppblandad med en mindre skvätt Grenache Noir för att få en balans. Lagrad på fat i ungefär ett år sedan ytterligare ett 18 månader på flaska. Nu är det redo att säga adjö till, det vill säga drickas, och lyckas du nypa en flaska gör det omedelbart. Korka därefter upp och du förstår snabbt att det är som att du skrapat fram högsta vinsten på en trisslott.

MARSHALL DRY GIN 
Gin, 499 kr
Svenska destilleriet Agitator har fått äran att ta fram innehållet när gitarrförstärkarna Marshall släpper sin första gin. Målsättningen är att den ska tilltala allt ifrån musikentusiaster till erkända dryckeskonnässörer. Låt dig emellertid inte luras av den tuffa designen. Smaken är mjuk, balanserad och väldigt frisk.

LOVERS
Kollektion, 75-3 496 kr
Svenska Djuce har släppt en het kollektion av vin, konst och mode. Allt är framtaget tillsammans med den tyske konstnären Klaus Kremmerz samt den österrikiske vinmakaren Heinrich. Gott, kul och lite snuskigt i en perfekt symbios.

TIPS!
Auktion, 1-1 000 000 kr
Du har väl inte missat systembolagets dryckesauktion som går via Bukowskis mellan den 12-14 december. Även om du inte själv har lust att dänga in några surt förvärvade tusenlappar för en Château Margaux från 1929 kan det vara roligt att spana in katalogen och dregla lite. Du hittar den via bukowskis.com. 

 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 12, 2022.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Melanders Södermalm

Det var i början av förra året som det meddelades att Söderhallarna skulle renoveras inom en nära framtid, och majoriteten av de etableringar som huserar där behövde maka på sig. En av dessa var Melanders som befunnit sig på adressen sedan 1992. Sökandet efter nya lokaler sattes därmed igång och i slutet av samma år meddelades att Melanders istället tar över Södra Sällskapets lokaler på Åsögatan. 

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!