Drick hemma – burkspecial

13:05 14 Jun 2022

Denna månad dyker vi in i den minst sagt expansiva burkvärlden och väljer ut några favoriter bland de nyheter som släppts. 

DJUCE 
Vin, 59-69 kr
Nystartade Djuce har lång samlad erfarenhet av vinimport, men först nu tar de steget in i burkvärlden. Med ett manér som snarast liknar ölvärldens i form av färgstarka etiketter och skojiga namn lanseras totalt tolv viner mot Systembolaget under sommaren. Några har redan landat i beställningssortimentet, medan övriga släpps i juni respektive augusti.

MIXED COCKTAILS
RTD, 59-69 kr
Även Stockholms Bränneri kliver in i burkvärlden med ett mixpack om fyra färdigblandade cocktails. Fyrpacket innehåller en Dry & Tonic på bränneriets Dry Gin, en Röd Spritz baserad på Stockholms Aperitif – Röd, en Apple Punch som är blandad på Stockholms Akvavit och Jinquette samt en Pink Paloma baserad på bränneriets Pink Gin. Alla fyra är lätt kolsyrade.

FÅGELSÅNG
Öl, 22:90 kr
Ale av den tyska typen från svenska Rocket Brewing Company med knäckebröd och aprikos som smakbärare. Den blygsamma alkoholstyrkan på 4,5% tillåter dessutom att man får ta två efter genomförd gräsklippning. 

GBG HAZE
Öl, 34:80 kr
Sveriges ölstad nummer ett förnekar sig inte i denna hyllning till ursprunget. Mycket fruktig smak med inslag av bland annat grapefrukt, rosmarin och honung.

SQUEEZY RIDER 
Öl, 29:90 kr
En burk packad med humle kommer från Oregonbryggeriet Deschutes Brewing Co. Vuxen smak med tydlig beska och toner av passionsfrukt och aprikos tar plats här. 

ALKOHOLFRI GIN & TONIC 
RTD, 19:90 kr
Skånska spritfabriken släpper en färdigblandad GT med läskande smak av gurka och svartpeppar.  Perfekt för dig som vill dricka gott och vuxet utan att bli onykter. 

SLEEQ ZERO 
Alkoholfri hard seltzer, 21:90 kr
Hard seltzer-trenden fortsätter att accelerera såväl i Skandinavien som resten av världen. Nu kommer något motsägelsefullt det alkoholfria alternativet i två varianter med hallon respektive päronsmak.

MOOSEHEAD GRAPEFRUIT
Radler, 14:90 kr

Radler är en blandning av öl och läsk som framför allt serveras i Centraleuropa och Tyskland. Just denna variant är emellertid från Kanada och har en tydlig smak av grapefrukt samt en trevlig alkoholstyrka om fyra procent. Läskande!

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!