Drick hemma

Redaktion 09:54 26 Apr 2022

Jättefarlig vodka, superstark gin och en mästerlig pilsner. Vi listar några av de roligaste flytande nyheterna som lanserats den senaste tiden. 

MELLERUDS MÄSTARPILSNER 2022
Öl, 19:90 kr
För fjärde året i rad har Årets Kock fått ta fram en mästarpilsner tillsammans med chefsbryggmästaren Richard Bengtsson på Spendrups. Årets utgåva är således framtagen av Gustav Leonhardt och resultatet är en lika fruktig som lättdrucken historia smaksatt med citrahumle och lagerblad. 

BIÈRE DE CIDRE
Öl, 79 kr
Det senaste släppet från Gotlands Bryggeri är ett friskt äppelöl som bryggerna själva tycker förtjänar att namnge en helt egen ölstil. Hälften av vörten är ersatt med äppelmust vilket ger en syrlig och pigg smak. Perfekt som aperitif. 

CARLSBERG 175 YEARS ANNIVERSARY LAGER
Öl, 79 kr
För att fira Carlsbergs 175-års-jubileum släpper danskarna en exklusiv Brut Beer med smak av yuzu, grapefrukt och rosenvatten. Ölet kommer i en upplaga om 2000 flaskor och säljs på Systembolaget med start den 22 april.

NAVY STRENGT OAK GIN 
Gin, 499 kr
En whiskeyfatslagrad gin med 57% alkoholstyrka är det senaste släppet från det södermalmsbaserade bränneriet Stockholms Bränneri, och den första produkten i en serie som utforskar fatlagring på en djupare nivå. 

COUNTING DAYS
Whiskey, 279 kr
Counting Days är först ut i en serie lekfulla och nytänkande whiskeybaserade drycker från irländska Carlow. Whiskeyn har en mjuk och fruktig smak med inslag av torkad tropisk frukt, kanel och sultanrussin.

ALCOHOLIC VODKA 
Vodka, släpps inom kort
Reklamprofilerna Magnus Jakobsson och Johan Pihl utmanar spritindustrin med ärlighet. Flaskorna bär varningstexten ”Extremely harmful product” och designen signalerar att det rör sig om en skadlig produkt. Själva innehållet produceras av Tevsjö Destilleri i Järvsö.

ORTENS FAVORIT
Vodka 
Aki från Labyrint gör ett klassiskt rapmove och släpper en egen alkoholdryck. Ortens Favorit är framtagen tillsammans med Vera Bryggeri och kommer till Systemet inom kort. Veras har tidigare bland annat släppt en gin tillsammans med Dogge Doggelito.

AMBER ONE 
Orange vin, 128 kr
Efter två år i beställningssortimentet har Amber One kvalat in i det fasta sortimentet på Systembolaget. Det sicilianska vinet görs på den lokala druvan catarratto och har en fruktig smak med relativt liten strävhet. Bra instegsprodukt till den orangea kategorin. 

LYV 
Rosé, 109 kr
Vare sig du vill det eller inte är rosésäsongen officiellt invigd, och i samband med det har världssuccén i form av kristallrosén Lyv lanserats i Sverige. Finns i beställningssortimentet. 

SNABBA CASH 
Vin, 120-129 kr
Brottsmålsadvokaten tillika succéförfattaren Jens Lapidus sätter sitt namn på såväl en cava som en Barbera som båda lanseras i beställningssortimentet. Om produktnamnet blir rättvisande återstår givetvis att se. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2022.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!