Drick hemma!

Redaktion 11:17 20 Sep 2023

Går vi mot regnigare och mörkare tider? Hell no, inte med dessa drycker i vapenskåpet.

ITALO PILS 
Öl, 24:90 kr 
Tidigare konkursade Sthlm Brewing Co är tillbaka och det är även flaggskeppsprodukten Italo Pils. Ljust bröd, ananas, citrusskal och honung är alla smaker som ryms i den tjusiga burken. 

SHAPES & OBJECTS 
Öl, 37:90 kr 
Ölprofilen Magnus ”Manker” Björnstjerna lanserar sina två första öl på bolaget. Floridian Forest Guava Guanabana Mango Cream Sour är en fruktsuris producerad i samarbete med Floridabryggeriet Tripping Animals Brewing. 

CAPTAIN LAWRENCE PACIFIC DAWN 
Öl, 32:90 kr 
En alkoholstinn historia som trots sina dryga nio procent har en välbalanserad smak. Nyanserad och i allra högsta grad humlespäckad smak med toner av mango och grapefrukt. Farligt god. 

BEST BITTER
Öl, 16:90 kr

Fina Värmdö Bryggeri har med Best Bitter fått sin första fasta listning på Systembolaget. Högst välförtjänt av ett hantverksbryggeri som kämpat på ett drygt decennium.

SHEPHERD
Vitt vin, 59 kr

Vin på burk har blivit det nya normala de senaste åren, och denna tyska riesling utgör inget undantag. Rekommenderas till vegetariskt eller havets frukter. 

LOVE YOU BUNCHES
Rött vin, 249 kr

Mineralspritsig amerikansk Sangiovese signerad Stolpman Vineyards. Servera väl kylt till crudité eller annan småplock. 

HERNÖ BOTANICAL FLAVOURED GIN 
Gin, 367 kr 
Ginmästarna från Härnösand är tillbaka med en blommig kreation med korianderfrö i smakbilden. Icke desto mindre finns den klassiska ginkryddan enbär här och vi dricker den gärna som en “naken drajja” – iskall utan något kondiment. På tal om naken är det faktiskt just det som är grejen med Hernö Botanical Flavoured Gin då den till skillnad från många andra gin bara är kryddad med just enbär och koriander. Två kryddor, ingen bullshit. 

ADAM/ALBIN GIN
Gin, 398 kr 
Inför öppningen av restaurang Misshumasshu skapade Stockholms Bränneri tillsammans med krögarduon Adam och Albin en signaturgin med färska korianderfrön och bergamott. Sedan dess har den flugit av hyllorna såväl på krogen som i samband med tillfälliga släpp på bolaget. Nu är den tillbaka i en batch om drygt 400 flaskor. 

ANTOLANDON 
Vitt vin, 229 kr 
Altolandon drivs av vinmakaren Rosalia Molina i samma delar av Spanien som Don Quijote en gång strövade rund. Vinhuset ligger på hög höjd och skalen macereras först i amforor innan musten får spontanjäsa i desamma. Resultatet är ett friskt fiskvin med inslag av röda äpplen och aprikos.

RICHARD JUHLIN
Alkoholfritt rött vin, 85 kr
Champagnekonnässören Richard Juhlin har tidigare valt att sätta sitt namn på en rad bubblande drycker, där vi räknar hans alkoholfria skumpa till en av de bästa. Nu är han även aktuell med ett rött vin utan alkohol. Druvbasen består av cabernet sauvignon samt syrah och resultatet är ett bärigt vin med låg sötma. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2023.

0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!